De grootste les ter wereld - AIESEC in Nederland

De grootste les ter wereld

Op 13 maart gaven meer dan 150 AIESEC-leden in heel Nederland workshops over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen aan Nederlandse middelbare scholieren als onderdeel van het initiatief 'World's Largest Lesson' (WLL). We bezochten 125 verschillende schoolklassen en spraken met meer dan 2000 leerlingen.

Via deze workshops willen we de Nederlandse jeugd leren over de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Maar ook over hoe we in ons dagelijks leven een bijdrage kunnen leveren aan deze doelen. Zo zullen de leerlingen nadenken over welke veranderingen zij kunnen doorvoeren om de wereld ten goede te veranderen. Zoals korter douchen, minder vlees eten, deelnemen aan een Women's March en maandelijks doneren aan goede doelen.

Volgens Daley van de Sande, voormalig voorzitter van AIESEC in Nederland, zijn initiatieven als de Grootste Les ter Wereld belangrijk omdat "wij als AIESEC de wereld stukje bij beetje willen veranderen door de jeugd te ontwikkelen".

WLL om leiderschap te stimuleren

AIESEC is de grootste door jongeren geleide organisatie ter wereld. Wij zien leiderschap onder jongeren als een fundamentele oplossing voor de problemen waar we momenteel als mondiale samenleving mee te maken hebben. Wij willen jongeren helpen hun volledige potentieel te ontwikkelen. Daarom willen we Nederlandse middelbare scholieren in staat stellen hun eigen toekomst vorm te geven. Normaal gesproken probeert AIESEC dit doel te bereiken door jongeren tussen de 18 en 30 een platform te bieden. In de vorm van internationale stages, vrijwilligersprojecten en bestuursjaren binnen AIESEC. Met al die mogelijkheden ontwikkelen zij zich op het gebied van zelfbewustzijn, communicatieve vaardigheden en wereldburgerschap.

Dit evenement van 13 maart maakt deel uit van het internationale initiatief The World's Largest Lesson van UNICEF. Dit initiatief onderwijst miljoenen kinderen in meer dan 130 kinderen over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Verder leren ze hoe ze zelf kunnen bijdragen aan de 17 SDG's.

s Werelds grootste les in het buitenland

AIESEC heeft ook veel World's Largest Lessons buiten Nederland georganiseerd. Daley van de Sande heeft er tot nu toe vier bijgewoond, in Colombia, Nicaragua, Egypte en nu Nederland. "Het is fantastisch om te zien hoe de interesse en betrokkenheid van jongeren wordt aangewakkerd en hoe jongeren met initiatieven komen om hun eigen bijdrage - groot of klein - te leveren aan de Sustainable Development Goals."

Wat ga je eraan doen?

Dit bericht is geschreven door Tessa Koorevaar, lid van AIESEC in Nederland. Naast het verspreiden van bewustzijn over de SDG's bieden we internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages aan. Beide met als doel leiderschap bij jongeren te ontwikkelen. 

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!