De wake up call - AIESEC in Nederland

De wake up call

"Het was me al lang geleden opgevallen dat mensen met prestaties zelden achterover leunden en dingen lieten gebeuren. Ze gingen erop uit en overkwamen dingen." - Leonardo Da Vinci

Wij geloven dat leiderschap de fundamentele oplossing is om vrede en vervulling van het potentieel van de mensheid te bereiken . Wij creëren interculturele uitwisselingsmogelijkheden die jongeren in staat stellen hun leiderschap te ontwikkelen door praktische ervaringen in uitdagende omgevingen.

Het nieuwe coronavirus (COVID-19) heeft onze organisatie voor een grote uitdaging gesteld die tegelijkertijd de ontwikkeling van het leiderschap van jongeren over de hele wereld betekent.

Landen nemen drastische maatregelen in een poging het virus in te dammen. Plotseling kunnen onze politici gezamenlijk optreden, lachen vreemden je toe op straat en doen jongeren in hun vrije tijd boodschappen voor anderen.

Dit zal niet de laatste pandemie waarmee de mensheid wordt geconfronteerd. Dit is ook niet de laatste wereldwijde crisis waarmee we te maken krijgen.

Wat als klimaatverandering ons leven eerder in gevaar brengt dan verwacht?

Wat als duizenden mensen aan de grens van de Europese Unie moeten sterven voordat ze onderdak kunnen vinden?

Wat als het populisme zijn weg terug naar de macht vindt om alles te vernietigen waar de generaties van de afgelopen 70 jaar zo hard voor hebben gewerkt?

Wat als onze generatie dit alles kan stoppen?

Dit is een wake-up call.

Wij geloven dat leiderschap de fundamentele oplossing is en dat het in iedereen kan worden ontwikkeld.

Leiderschap houdt hier niet op.

Leiderschap is iets alledaags.

Leiderschap heeft geen wow-moment.

Leiderschap is de voortdurende verbetering van jezelf om een betere versie van jezelf te worden.

Leiderschap houdt nooit op.

Dit is een wake-up call voor alle jongeren in dit land om niet achterover te leunen.

Het is onze verantwoordelijkheid om positiviteit uit te stralen om vooruit te komen in alle onzekerheid,

met anderen samenwerken om een groter doel te bereiken,

graag verantwoordelijkheid nemen om de wereld te verbeteren,

en onze unieke krachten gebruiken om bij te dragen.

Meer lezen
Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!