De wake up call - AIESEC in Nederland

De wake up call

"Het was me al lang geleden opgevallen dat mensen met prestaties zelden achterover leunden en dingen lieten gebeuren. Ze gingen erop uit en overkwamen dingen." - Leonardo Da Vinci

Wij geloven dat leiderschap de fundamentele oplossing is om vrede en vervulling van het potentieel van de mensheid te bereiken . Wij creëren interculturele uitwisselingsmogelijkheden die jongeren in staat stellen hun leiderschap te ontwikkelen door praktische ervaringen in uitdagende omgevingen.

Het nieuwe coronavirus (COVID-19) heeft onze organisatie voor een grote uitdaging gesteld die tegelijkertijd de ontwikkeling van het leiderschap van jongeren over de hele wereld betekent.

Landen nemen drastische maatregelen in een poging het virus in te dammen. Plotseling kunnen onze politici gezamenlijk optreden, lachen vreemden je toe op straat en doen jongeren in hun vrije tijd boodschappen voor anderen.

Dit zal niet de laatste pandemie waarmee de mensheid wordt geconfronteerd. Dit is ook niet de laatste wereldwijde crisis waarmee we te maken krijgen.

Wat als klimaatverandering ons leven eerder in gevaar brengt dan verwacht?

Wat als duizenden mensen aan de grens van de Europese Unie moeten sterven voordat ze onderdak kunnen vinden?

Wat als het populisme zijn weg terug naar de macht vindt om alles te vernietigen waar de generaties van de afgelopen 70 jaar zo hard voor hebben gewerkt?

Wat als onze generatie dit alles kan stoppen?

Dit is een wake-up call.

Wij geloven dat leiderschap de fundamentele oplossing is en dat het in iedereen kan worden ontwikkeld.

Leiderschap houdt hier niet op.

Leiderschap is iets alledaags.

Leiderschap heeft geen wow-moment.

Leiderschap is de voortdurende verbetering van jezelf om een betere versie van jezelf te worden.

Leiderschap houdt nooit op.

Dit is een wake-up call voor alle jongeren in dit land om niet achterover te leunen.

Het is onze verantwoordelijkheid om positiviteit uit te stralen om vooruit te komen in alle onzekerheid,

met anderen samenwerken om een groter doel te bereiken,

graag verantwoordelijkheid nemen om de wereld te verbeteren,

en onze unieke krachten gebruiken om bij te dragen.

Meer lezen
Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Covid-19 triggerde ons om creatiever te zijn in het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren voor onze leden en gebruik te maken van de mogelijkheden die de online wereld te bieden heeft. Daarom wilden we een inspirerend online netwerkevenement creëren voor onze leden. Een kans voor hen om aansluiting te vinden bij het nationale netwerk en op een waardevolle manier kennis te maken met verschillende soorten organisaties.

Wat is klimaatverandering?

Wat is klimaatverandering?

Klimaatverandering wordt gedefinieerd als een verschuiving in de gemiddelde omstandigheden van mondiale of regionale klimaatpatronen gedurende ongeveer 30 jaar. Dit veroorzaakt opwarming van de aarde en onverwachte weersomstandigheden in elk land op elk continent.

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

In haar blog van vorige maand schreef Anne dat voorlichting over jouw milieuvoetafdruk een eerste stap is om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Verschillende websites kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld pagina's die de milieu-impact van kleding laten zien...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!