Hoe ontwikkel je jouw leiderschapsvaardigheden met aiesec. - Marketing Manager oGT - AIESEC in Nederland

Hoe ontwikkel je jouw leiderschapsvaardigheden met aiesec. - Marketing Manager oGT

Hoe is het om deel uit te maken van 's werelds grootste jongerenorganisatie? Om je te ontwikkelen in een groep mensen die je inspireren om naar de sterren te reiken terwijl ze er zijn om je op te vangen als je valt? In de serie "Ontwikkel jouw leiderschapsvaardigheden met aiesec.", interviewden we verschillende leden van AIESEC Nederland voor je over hun ervaringen en learnings van het AIESECer zijn. In dit tweede interview spraken we met Sofie van de Ven, 22 jaar, overhaar ervaring als Marketing Manager outgoing global entrepreneur(oGT) in AIESEC Rotterdam.

.
Wat was het hoogtepunt van jouw AIESEC ervaring?

Naast mijn reguliere werk in het marketingteam mocht ik me ook aanmelden voor taskforces. Ik mocht onze Brand Advocacy in Maastricht opzetten, wat betekent dat ik mensen die met ons naar het buitenland zijn geweest mocht vinden en hen een platform mocht bieden om hun verhalen te delen. Hierdoor kon ik echt mijn eigen plan en ideeën creëren om waarde te creëren voor AIESEC in Maastricht, maar ook voor mensen die met ons op uitwisseling gingen. Ik regelde een training verhalen vertellen voor hen, zodat ze konden leren hoe ze hun AIESEC ervaring op een impactvolle manier konden delen. Tijdens onze marketingevenementen konden ze dan hun spreken in het openbaar oefenen. Ik heb echt de waarde van een AIESEC-ervaring kunnen zien, en ik heb mensen in staat gesteld hun vaardigheden te verbeteren.

sofie met haar marketingteam van rotterdamWat heb je over jezelf geleerd door jouw AIESEC ervaring?

Ik leerde hoe ik via anderen invloed kan uitoefenen. Dat was mijn hoogtepunt, het realiseren van mijn eigen kracht en het leren hoe kleine eenvoudige acties anderen echt kunnen helpen. AIESEC durfde mij verantwoordelijkheden te geven en ik leerde hoe ik die kon dragen en iets kon creëren dat ik echt leuk en cool vond.

Waren er uitdagingen die u moest overwinnen tijdens jouw AIESEC ervaring? Hoe bent u hiermee omgegaan?

Zeker! Samenwerken in een groot team, en samen dingen creëren. Maar met het creëren en benaderen van mensen om samen te werken met AIESEC betekende ook het krijgen van afgewezen soms. Dit kon demotiverend zijn, maar het stimuleerde ook de creativiteit en leerde me hoe ik... oplossingsgericht. Dus deze uitdagingen stelden me in staat mijn eigen krachten te vinden om nieuwe ideeën te vinden die zouden werken!foto van een aiesec-team

Welke belangrijke lessen neemt u mee van jouw AIESEC ervaring als marketing manager?

Kleine acties kunnen leiden tot grote gevolgen, en het begint echt in jouw eigen hoofd. Je hebt veel meer macht dan je denkt, je hoeft alleen maar actie te durven ondernemen.

Als u één advies zou mogen geven aan (potentiële) toekomstige AIESECers, wat zou dat dan zijn?

Word niet zomaar lid van AIESEC, maar doe actief mee, zoek naar mogelijkheden. AIESEC is een grote speeltuin, waar je kunt spelen met ideeën en waar ze je zullen steunen om ze te ontwikkelen. Doe mee met taskforces, doe mee met de activiteiten, hoe meer je erin stopt hoe meer je eruit haalt. Er zijn zoveel initiatieven om jezelf te ontwikkelen op de manier die jij wilt, dus het is aan jou om het te gaan halen. Dus doe niet alleen mee, maar doe actief mee.

Deze post is van AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!