Hoe ontwikkel je jouw leiderschapsvaardigheden met aiesec. - Marketing Manager oGT - AIESEC in Nederland

Hoe ontwikkel je jouw leiderschapsvaardigheden met aiesec. - Marketing Manager oGT

Hoe is het om deel uit te maken van 's werelds grootste jongerenorganisatie? Om je te ontwikkelen in een groep mensen die je inspireren om naar de sterren te reiken terwijl ze er zijn om je op te vangen als je valt? In de serie "Ontwikkel jouw leiderschapsvaardigheden met aiesec.", interviewden we verschillende leden van AIESEC Nederland voor je over hun ervaringen en learnings van het AIESECer zijn. In dit tweede interview spraken we met Sofie van de Ven, 22 jaar, overhaar ervaring als Marketing Manager outgoing global entrepreneur(oGT) in AIESEC Rotterdam.

.
Wat was het hoogtepunt van jouw AIESEC ervaring?

Naast mijn reguliere werk in het marketingteam mocht ik me ook aanmelden voor taskforces. Ik mocht onze Brand Advocacy in Maastricht opzetten, wat betekent dat ik mensen die met ons naar het buitenland zijn geweest mocht vinden en hen een platform mocht bieden om hun verhalen te delen. Hierdoor kon ik echt mijn eigen plan en ideeën creëren om waarde te creëren voor AIESEC in Maastricht, maar ook voor mensen die met ons op uitwisseling gingen. Ik regelde een training verhalen vertellen voor hen, zodat ze konden leren hoe ze hun AIESEC ervaring op een impactvolle manier konden delen. Tijdens onze marketingevenementen konden ze dan hun spreken in het openbaar oefenen. Ik heb echt de waarde van een AIESEC-ervaring kunnen zien, en ik heb mensen in staat gesteld hun vaardigheden te verbeteren.

sofie met haar marketingteam van rotterdamWat heb je over jezelf geleerd door jouw AIESEC ervaring?

Ik leerde hoe ik via anderen invloed kan uitoefenen. Dat was mijn hoogtepunt, het realiseren van mijn eigen kracht en het leren hoe kleine eenvoudige acties anderen echt kunnen helpen. AIESEC durfde mij verantwoordelijkheden te geven en ik leerde hoe ik die kon dragen en iets kon creëren dat ik echt leuk en cool vond.

Waren er uitdagingen die u moest overwinnen tijdens jouw AIESEC ervaring? Hoe bent u hiermee omgegaan?

Zeker! Samenwerken in een groot team, en samen dingen creëren. Maar met het creëren en benaderen van mensen om samen te werken met AIESEC betekende ook het krijgen van afgewezen soms. Dit kon demotiverend zijn, maar het stimuleerde ook de creativiteit en leerde me hoe ik... oplossingsgericht. Dus deze uitdagingen stelden me in staat mijn eigen krachten te vinden om nieuwe ideeën te vinden die zouden werken!foto van een aiesec-team

Welke belangrijke lessen neemt u mee van jouw AIESEC ervaring als marketing manager?

Kleine acties kunnen leiden tot grote gevolgen, en het begint echt in jouw eigen hoofd. Je hebt veel meer macht dan je denkt, je hoeft alleen maar actie te durven ondernemen.

Als u één advies zou mogen geven aan (potentiële) toekomstige AIESECers, wat zou dat dan zijn?

Word niet zomaar lid van AIESEC, maar doe actief mee, zoek naar mogelijkheden. AIESEC is een grote speeltuin, waar je kunt spelen met ideeën en waar ze je zullen steunen om ze te ontwikkelen. Doe mee met taskforces, doe mee met de activiteiten, hoe meer je erin stopt hoe meer je eruit haalt. Er zijn zoveel initiatieven om jezelf te ontwikkelen op de manier die jij wilt, dus het is aan jou om het te gaan halen. Dus doe niet alleen mee, maar doe actief mee.

Deze post is van AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Covid-19 triggerde ons om creatiever te zijn in het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren voor onze leden en gebruik te maken van de mogelijkheden die de online wereld te bieden heeft. Daarom wilden we een inspirerend online netwerkevenement creëren voor onze leden. Een kans voor hen om aansluiting te vinden bij het nationale netwerk en op een waardevolle manier kennis te maken met verschillende soorten organisaties.

Wat is klimaatverandering?

Wat is klimaatverandering?

Klimaatverandering wordt gedefinieerd als een verschuiving in de gemiddelde omstandigheden van mondiale of regionale klimaatpatronen gedurende ongeveer 30 jaar. Dit veroorzaakt opwarming van de aarde en onverwachte weersomstandigheden in elk land op elk continent.

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

In haar blog van vorige maand schreef Anne dat voorlichting over jouw milieuvoetafdruk een eerste stap is om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Verschillende websites kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld pagina's die de milieu-impact van kleding laten zien...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!