Hoe ontwikkel je jouw leiderschapsvaardigheden met aiesec. - Marketing Manager oGT - AIESEC in Nederland

Hoe ontwikkel je jouw leiderschapsvaardigheden met aiesec. - Marketing Manager oGT

Hoe is het om deel uit te maken van 's werelds grootste jongerenorganisatie? Om je te ontwikkelen in een groep mensen die je inspireren om naar de sterren te reiken terwijl ze er zijn om je op te vangen als je valt? In de serie "Ontwikkel jouw leiderschapsvaardigheden met aiesec.", interviewden we verschillende leden van AIESEC Nederland voor je over hun ervaringen en learnings van het AIESECer zijn. In dit tweede interview spraken we met Sofie van de Ven, 22 jaar, overhaar ervaring als Marketing Manager outgoing global entrepreneur(oGT) in AIESEC Rotterdam.

.
Wat was het hoogtepunt van jouw AIESEC ervaring?

Naast mijn reguliere werk in het marketingteam mocht ik me ook aanmelden voor taskforces. Ik mocht onze Brand Advocacy in Maastricht opzetten, wat betekent dat ik mensen die met ons naar het buitenland zijn geweest mocht vinden en hen een platform mocht bieden om hun verhalen te delen. Hierdoor kon ik echt mijn eigen plan en ideeën creëren om waarde te creëren voor AIESEC in Maastricht, maar ook voor mensen die met ons op uitwisseling gingen. Ik regelde een training verhalen vertellen voor hen, zodat ze konden leren hoe ze hun AIESEC ervaring op een impactvolle manier konden delen. Tijdens onze marketingevenementen konden ze dan hun spreken in het openbaar oefenen. Ik heb echt de waarde van een AIESEC-ervaring kunnen zien, en ik heb mensen in staat gesteld hun vaardigheden te verbeteren.

sofie met haar marketingteam van rotterdamWat heb je over jezelf geleerd door jouw AIESEC ervaring?

Ik leerde hoe ik via anderen invloed kan uitoefenen. Dat was mijn hoogtepunt, het realiseren van mijn eigen kracht en het leren hoe kleine eenvoudige acties anderen echt kunnen helpen. AIESEC durfde mij verantwoordelijkheden te geven en ik leerde hoe ik die kon dragen en iets kon creëren dat ik echt leuk en cool vond.

Waren er uitdagingen die u moest overwinnen tijdens jouw AIESEC ervaring? Hoe bent u hiermee omgegaan?

Zeker! Samenwerken in een groot team, en samen dingen creëren. Maar met het creëren en benaderen van mensen om samen te werken met AIESEC betekende ook het krijgen van afgewezen soms. Dit kon demotiverend zijn, maar het stimuleerde ook de creativiteit en leerde me hoe ik... oplossingsgericht. Dus deze uitdagingen stelden me in staat mijn eigen krachten te vinden om nieuwe ideeën te vinden die zouden werken!foto van een aiesec-team

Welke belangrijke lessen neemt u mee van jouw AIESEC ervaring als marketing manager?

Kleine acties kunnen leiden tot grote gevolgen, en het begint echt in jouw eigen hoofd. Je hebt veel meer macht dan je denkt, je hoeft alleen maar actie te durven ondernemen.

Als u één advies zou mogen geven aan (potentiële) toekomstige AIESECers, wat zou dat dan zijn?

Word niet zomaar lid van AIESEC, maar doe actief mee, zoek naar mogelijkheden. AIESEC is een grote speeltuin, waar je kunt spelen met ideeën en waar ze je zullen steunen om ze te ontwikkelen. Doe mee met taskforces, doe mee met de activiteiten, hoe meer je erin stopt hoe meer je eruit haalt. Er zijn zoveel initiatieven om jezelf te ontwikkelen op de manier die jij wilt, dus het is aan jou om het te gaan halen. Dus doe niet alleen mee, maar doe actief mee.

Deze post is van AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!