Laten we het hebben over de olifant in het water. - AIESEC in Nederland

Laten we het hebben over de olifant in het water.

Plastic afval is een enorm probleem. Elk jaar belandt er 12 miljoen ton plastic in onze oceanen. Het is tijd om de olifant in het water te bespreken. Plastic voor eenmalig gebruik is een menselijke verslaving die we onder ogen moeten zien. Plasticvervuiling heeft niet alleen gevolgen voor onze wateren en het zeeleven, maar ook voor de menselijke voedselketen en onze algemene gezondheid(plasticoceans.org).

Youth 4 Global Goals

Als AIESEC ondernemen we actie. We werken samen met de Verenigde Naties om hen te helpen de Sustainable Development Goals (SDG's) te bereiken: 17 Global Goals om een einde te maken aan extreme armoede, ongelijkheid en klimaatverandering tegen 2030. Youth 4 Global Goals is een initiatief van AIESEC waarmee we jongeren willen mobiliseren voor de implementatie van de Sustainable Development Goals. Ons initiatief heeft tot doel jongeren voor te lichten over de SDG's en praktische mogelijkheden voor vrijwilligerswerk te bieden om hun potentieel te ontplooien en tegelijkertijd actieve wereldburgers te zijn.

Leven onder water

Een van de SDG's is 'Leven onder water'. Om dit doel te bereiken moeten we onder meer de verontreiniging van de zee terugdringen. Tegen 2025 moeten we alle soorten mariene verontreiniging voorkomen en aanzienlijk verminderen, met name door activiteiten op het land, waaronder marien afval en verontreiniging door voedingsstoffen.

We hebben jouw hulp nodig.

En dit is waar we jouw hulp bij nodig hebben. jouw acties zijn belangrijk. We leven in een tijdperk waarin plastic voor eenmalig gebruik de norm is, in plaats van de uitzondering. We moeten opnieuw nadenken over hoe we plastic gebruiken en actie ondernemen om onze plastic voetafdruk te verkleinen.
Een heel gemakkelijke manier om dit te doen is door gewoon de fles die we net hebben gegeven opnieuw te gebruiken. Het is een geschenk, van ons aan jou, omdat we willen dat je ons helpt in onze zaak. Als je, in plaats van elke dag een nieuwe fles water te kopen, deze fles gebruikt tijdens jouw studentenleven, bespaar je meer dan 40 kilo plastic1!

Dus alsjeblieft, hergebruik deze fles.

1. Eén fles per dag gedurende vier jaar, 40 gram per fles: (365 x 4 x 40)/1000 = 40,88

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Covid-19 triggerde ons om creatiever te zijn in het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren voor onze leden en gebruik te maken van de mogelijkheden die de online wereld te bieden heeft. Daarom wilden we een inspirerend online netwerkevenement creëren voor onze leden. Een kans voor hen om aansluiting te vinden bij het nationale netwerk en op een waardevolle manier kennis te maken met verschillende soorten organisaties.

Wat is klimaatverandering?

Wat is klimaatverandering?

Klimaatverandering wordt gedefinieerd als een verschuiving in de gemiddelde omstandigheden van mondiale of regionale klimaatpatronen gedurende ongeveer 30 jaar. Dit veroorzaakt opwarming van de aarde en onverwachte weersomstandigheden in elk land op elk continent.

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

In haar blog van vorige maand schreef Anne dat voorlichting over jouw milieuvoetafdruk een eerste stap is om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Verschillende websites kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld pagina's die de milieu-impact van kleding laten zien...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!