Laten we het hebben over de olifant in het water. - AIESEC in Nederland

Laten we het hebben over de olifant in het water.

Plastic afval is een enorm probleem. Elk jaar belandt er 12 miljoen ton plastic in onze oceanen. Het is tijd om de olifant in het water te bespreken. Plastic voor eenmalig gebruik is een menselijke verslaving die we onder ogen moeten zien. Plasticvervuiling heeft niet alleen gevolgen voor onze wateren en het zeeleven, maar ook voor de menselijke voedselketen en onze algemene gezondheid(plasticoceans.org).

Youth 4 Global Goals

Als AIESEC ondernemen we actie. We werken samen met de Verenigde Naties om hen te helpen de Sustainable Development Goals (SDG's) te bereiken: 17 Global Goals om een einde te maken aan extreme armoede, ongelijkheid en klimaatverandering tegen 2030. Youth 4 Global Goals is een initiatief van AIESEC waarmee we jongeren willen mobiliseren voor de implementatie van de Sustainable Development Goals. Ons initiatief heeft tot doel jongeren voor te lichten over de SDG's en praktische mogelijkheden voor vrijwilligerswerk te bieden om hun potentieel te ontplooien en tegelijkertijd actieve wereldburgers te zijn.

Leven onder water

Een van de SDG's is 'Leven onder water'. Om dit doel te bereiken moeten we onder meer de verontreiniging van de zee terugdringen. Tegen 2025 moeten we alle soorten mariene verontreiniging voorkomen en aanzienlijk verminderen, met name door activiteiten op het land, waaronder marien afval en verontreiniging door voedingsstoffen.

We hebben jouw hulp nodig.

En dit is waar we jouw hulp bij nodig hebben. jouw acties zijn belangrijk. We leven in een tijdperk waarin plastic voor eenmalig gebruik de norm is, in plaats van de uitzondering. We moeten opnieuw nadenken over hoe we plastic gebruiken en actie ondernemen om onze plastic voetafdruk te verkleinen.
Een heel gemakkelijke manier om dit te doen is door gewoon de fles die we net hebben gegeven opnieuw te gebruiken. Het is een geschenk, van ons aan jou, omdat we willen dat je ons helpt in onze zaak. Als je, in plaats van elke dag een nieuwe fles water te kopen, deze fles gebruikt tijdens jouw studentenleven, bespaar je meer dan 40 kilo plastic1!

Dus alsjeblieft, hergebruik deze fles.

1. Eén fles per dag gedurende vier jaar, 40 gram per fles: (365 x 4 x 40)/1000 = 40,88

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!