AIESEC onderwijst recordaantal middelbare scholieren over SDG's

Leiderschapsorganisatie AIESEC onderwijst recordaantal studenten over SDG's

AMSTERDAM, 14 maart 2018 - In 2030 een wereld zonder armoede, ongelijkheid, onrecht en door mensen veroorzaakte klimaatverandering: dat zijn onder meer de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties (VN). Leiderschapsorganisatie AIESEC gaat in tien steden tegelijk meer dan 2000 jonge studenten voorlichten over de mondiale doelen. De studenten worden uitgedaagd om hun dagelijks leven structureel te veranderen en zo bij te dragen aan het behalen van de SDG's.

De organisatie ziet leiderschap als de fundamentele oplossing voor wereldwijde problemen. Het onderwijzen van jonge studenten is één stap om leiderschap aan te wakkeren. Actie kan pas beginnen nadat men zichzelf heeft voorgelicht over wat er in de wereld om ons heen gebeurt. Kinderen onderwijzen betekent ook de leiders van onze toekomst onderwijzen! "Het positief beïnvloeden van 2000 kinderen laat Nederland zien waartoe een kleine groep mensen in staat is" zegt Dennis Amoey, voorzitter van AIESEC in Nederland.

AIESEC en de SDG's

In vergelijking met andere landen scoort Nederland laag op duurzame ontwikkeling op het gebied van klimaat, energie en onrecht. Dat is een alom bekende reputatie sinds de eerste meting van de SDG's in 2012. Maar Nederland is volgens de tweede meting van het CBS vorige week verder gezakt op de lijst.

AIESEC ontwikkelt jonge leiders om te werken aan een betere toekomst. Het verbinden van jongeren over de hele wereld is de kracht van AIESEC. Jongeren uit alle lagen van de samenleving komen in actie voor een betere wereld. AIESEC roept op tot een nationale dialoog over duurzame ontwikkeling, met een sleutelrol voor de jeugd.

Grootste les ter wereld

Vandaag zal AIESEC door middel van de grootste les van UNICEF jonge leerlingen leren over de SDG's. Dit is een concept voor kinderen en jongeren om bewustzijn te creëren over wereldwijde kwesties en hun ideeën te verenigen in actie. Meer dan 2000 kinderen zullen nadenken over welke structurele veranderingen zij in hun dagelijks leven kunnen aanbrengen om bij te dragen tot de verwezenlijking van de doelstellingen tegen 2030. Volgens AIESEC een essentiële basis voor een duurzamer land.

Meer lezen
Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Covid-19 triggerde ons om creatiever te zijn in het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren voor onze leden en gebruik te maken van de mogelijkheden die de online wereld te bieden heeft. Daarom wilden we een inspirerend online netwerkevenement creëren voor onze leden. Een kans voor hen om aansluiting te vinden bij het nationale netwerk en op een waardevolle manier kennis te maken met verschillende soorten organisaties.

Wat is klimaatverandering?

Wat is klimaatverandering?

Klimaatverandering wordt gedefinieerd als een verschuiving in de gemiddelde omstandigheden van mondiale of regionale klimaatpatronen gedurende ongeveer 30 jaar. Dit veroorzaakt opwarming van de aarde en onverwachte weersomstandigheden in elk land op elk continent.

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

In haar blog van vorige maand schreef Anne dat voorlichting over jouw milieuvoetafdruk een eerste stap is om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Verschillende websites kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld pagina's die de milieu-impact van kleding laten zien...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!