Leiderschapsorganisatie AIESEC onderwijst recordaantal studenten over SDG's

AMSTERDAM, 14 maart 2018 - In 2030 een wereld zonder armoede, ongelijkheid, onrecht en door mensen veroorzaakte klimaatverandering: dat zijn onder meer de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties (VN). Leiderschapsorganisatie AIESEC gaat in tien steden tegelijk meer dan 2000 jonge studenten voorlichten over de mondiale doelen. De studenten worden uitgedaagd om hun dagelijks leven structureel te veranderen en zo bij te dragen aan het behalen van de SDG's.

De organisatie ziet leiderschap als de fundamentele oplossing voor wereldwijde problemen. Het onderwijzen van jonge studenten is één stap om leiderschap aan te wakkeren. Actie kan pas beginnen nadat men zichzelf heeft voorgelicht over wat er in de wereld om ons heen gebeurt. Kinderen onderwijzen betekent ook de leiders van onze toekomst onderwijzen! "Het positief beïnvloeden van 2000 kinderen laat Nederland zien waartoe een kleine groep mensen in staat is" zegt Dennis Amoey, voorzitter van AIESEC in Nederland.

AIESEC en de SDG's

In vergelijking met andere landen scoort Nederland laag op duurzame ontwikkeling op het gebied van klimaat, energie en onrecht. Dat is een alom bekende reputatie sinds de eerste meting van de SDG's in 2012. Maar Nederland is volgens de tweede meting van het CBS vorige week verder gezakt op de lijst.

AIESEC ontwikkelt jonge leiders om te werken aan een betere toekomst. Het verbinden van jongeren over de hele wereld is de kracht van AIESEC. Jongeren uit alle lagen van de samenleving komen in actie voor een betere wereld. AIESEC roept op tot een nationale dialoog over duurzame ontwikkeling, met een sleutelrol voor de jeugd.

Grootste les ter wereld

Vandaag zal AIESEC door middel van de grootste les van UNICEF jonge leerlingen leren over de SDG's. Dit is een concept voor kinderen en jongeren om bewustzijn te creëren over wereldwijde kwesties en hun ideeën te verenigen in actie. Meer dan 2000 kinderen zullen nadenken over welke structurele veranderingen zij in hun dagelijks leven kunnen aanbrengen om bij te dragen tot de verwezenlijking van de doelstellingen tegen 2030. Volgens AIESEC een essentiële basis voor een duurzamer land.

Meer lezen
Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!