5 kwaliteiten die een groot leider moet hebben - AIESEC in Nederland

5 kwaliteiten die elke grote leider moet hebben

Er zijn veel verschillende leiderschapsstijlen, die allemaal op hun eigen manier werken. Toch hebben al die verschillende stijlen een paar kwaliteiten gemeen. Hier lees je over 5 van deze centrale kwaliteiten die ervoor zorgen dat je van een goede naar een geweldige leider gaat. .

  1. Eerlijkheid.

Alle goede teams beginnen met goede communicatie. En alle goede communicatie begint met eerlijkheid. Zolang je eerlijk bent tegen jouw team en zij tegen jou, zullen de mensen begrijpen waar je vandaan komt, zelfs als er een minder geliefde beslissing moet worden genomen. Eerlijkheid zal je mensen hun vertrouwen.

  1. Empathie.

Empathie is niet alleen aardig zijn voor iemand of luisteren. Het stelt je in staat om grondig te begrijpen iemand. Het helpt je om in de schoenen van iemand anders te staan en hun... waarom- hun motivatie en doelstellingen. Empathie is een belangrijke leiderschapskwaliteit, omdat die het mogelijk maakt sterke menselijke bandenvergemakkelijkt de communicatie en verdient respect.

  1. Verantwoording.

Stel dat jouw baas te laat is voor elke vergadering en zijn deadlines altijd een paar uur te laat afwerkt. Zou u zich dan nog steeds gesterkt genoeg voelen om zelf op tijd te komen? Of zou u ook steeds meer gaan verslappen?

Een groot leider moet het goede voorbeeld geven. Als u wilt dat iedereen op tijd is, of zijn taken voor de deadline af heeft, moet u zelf ook verantwoordelijk worden gehouden voor diezelfde maatregelen.

  1. Nederigheid.

Een groot leider ziet zichzelf niet op een gouden troon zitten en kijkt toe hoe iedereen om hem heen al het harde werk doet. Een groot leider werkt net zo hard, begrijpt wat iedereen doet en weet waar hulp nodig is. Er zijn nog steeds enkele verschillen: als je 'de leider' bent, draag je meestal meer verantwoordelijkheid en moet je de uiteindelijke beslissingen nemen. Maar dit mag er niet toe leiden dat je je verheven voelt. Je moet altijd onthouden dat iedereen in jouw team even waardevol en nodig is.

  1. Positiviteit.

Als je op je werk komt en iedereen om je heen ziet er chagrijnig uit en hangt maar wat rond, voel je je dan gesterkt? Ik denk het niet. Het creëren van een goede sfeer om je heen is niet altijd makkelijk, vooral als je zelf geen jouw beste dag hebt. Maar vergeet niet dat geluk is besmettelijk! Zelfs als je in het begin een glimlach veinst, zal die uiteindelijk veranderen in een echte. Dus, als je merkt dat jouw team zich down voelt, laat je dan niet meeslepen. Draai het om! Een tweede kwaliteit die bij positiviteit hoort, is altijd denken in oplossingen in plaats van problemenwaardoor u en jouw team gemakkelijker uitdagingen aankunnen.

Vergeet niet dat deze 5 leiderschapskwaliteiten niet de enige zijn die tellen en dat deze al moeilijk te perfectioneren zijn! Als je echter van tijd tot tijd aan deze 5 punten wordt herinnerd en ernaar streeft erin uit te blinken , jouw zal je vermogen om leiding te geven nooit ophouden te verbeteren!

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Covid-19 triggerde ons om creatiever te zijn in het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren voor onze leden en gebruik te maken van de mogelijkheden die de online wereld te bieden heeft. Daarom wilden we een inspirerend online netwerkevenement creëren voor onze leden. Een kans voor hen om aansluiting te vinden bij het nationale netwerk en op een waardevolle manier kennis te maken met verschillende soorten organisaties.

Wat is klimaatverandering?

Wat is klimaatverandering?

Klimaatverandering wordt gedefinieerd als een verschuiving in de gemiddelde omstandigheden van mondiale of regionale klimaatpatronen gedurende ongeveer 30 jaar. Dit veroorzaakt opwarming van de aarde en onverwachte weersomstandigheden in elk land op elk continent.

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

In haar blog van vorige maand schreef Anne dat voorlichting over jouw milieuvoetafdruk een eerste stap is om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Verschillende websites kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld pagina's die de milieu-impact van kleding laten zien...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!