5 kwaliteiten die een groot leider moet hebben - AIESEC in Nederland

5 kwaliteiten die elke grote leider moet hebben

Er zijn veel verschillende leiderschapsstijlen, die allemaal op hun eigen manier werken. Toch hebben al die verschillende stijlen een paar kwaliteiten gemeen. Hier lees je over 5 van deze centrale kwaliteiten die ervoor zorgen dat je van een goede naar een geweldige leider gaat. .

  1. Eerlijkheid.

Alle goede teams beginnen met goede communicatie. En alle goede communicatie begint met eerlijkheid. Zolang je eerlijk bent tegen jouw team en zij tegen jou, zullen de mensen begrijpen waar je vandaan komt, zelfs als er een minder geliefde beslissing moet worden genomen. Eerlijkheid zal je mensen hun vertrouwen.

  1. Empathie.

Empathie is niet alleen aardig zijn voor iemand of luisteren. Het stelt je in staat om grondig te begrijpen iemand. Het helpt je om in de schoenen van iemand anders te staan en hun... waarom- hun motivatie en doelstellingen. Empathie is een belangrijke leiderschapskwaliteit, omdat die het mogelijk maakt sterke menselijke bandenvergemakkelijkt de communicatie en verdient respect.

  1. Verantwoording.

Stel dat jouw baas te laat is voor elke vergadering en zijn deadlines altijd een paar uur te laat afwerkt. Zou u zich dan nog steeds gesterkt genoeg voelen om zelf op tijd te komen? Of zou u ook steeds meer gaan verslappen?

Een groot leider moet het goede voorbeeld geven. Als u wilt dat iedereen op tijd is, of zijn taken voor de deadline af heeft, moet u zelf ook verantwoordelijk worden gehouden voor diezelfde maatregelen.

  1. Nederigheid.

Een groot leider ziet zichzelf niet op een gouden troon zitten en kijkt toe hoe iedereen om hem heen al het harde werk doet. Een groot leider werkt net zo hard, begrijpt wat iedereen doet en weet waar hulp nodig is. Er zijn nog steeds enkele verschillen: als je 'de leider' bent, draag je meestal meer verantwoordelijkheid en moet je de uiteindelijke beslissingen nemen. Maar dit mag er niet toe leiden dat je je verheven voelt. Je moet altijd onthouden dat iedereen in jouw team even waardevol en nodig is.

  1. Positiviteit.

Als je op je werk komt en iedereen om je heen ziet er chagrijnig uit en hangt maar wat rond, voel je je dan gesterkt? Ik denk het niet. Het creëren van een goede sfeer om je heen is niet altijd makkelijk, vooral als je zelf geen jouw beste dag hebt. Maar vergeet niet dat geluk is besmettelijk! Zelfs als je in het begin een glimlach veinst, zal die uiteindelijk veranderen in een echte. Dus, als je merkt dat jouw team zich down voelt, laat je dan niet meeslepen. Draai het om! Een tweede kwaliteit die bij positiviteit hoort, is altijd denken in oplossingen in plaats van problemenwaardoor u en jouw team gemakkelijker uitdagingen aankunnen.

Vergeet niet dat deze 5 leiderschapskwaliteiten niet de enige zijn die tellen en dat deze al moeilijk te perfectioneren zijn! Als je echter van tijd tot tijd aan deze 5 punten wordt herinnerd en ernaar streeft erin uit te blinken , jouw zal je vermogen om leiding te geven nooit ophouden te verbeteren!

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!