Hoe het lidmaatschap van AIESEC mijn leven veranderde - AIESEC in Nederland

Hoe het lidmaatschap van AIESEC mijn leven veranderde

 Ik werd lid van AIESEC met de gedachte dat het wat vrije tijd zou opvullen, maar de ervaring met het lidmaatschap van AIESEC bleek zoveel meer te zijn.

Toen ik meer dan een jaar geleden lid werd van AIESEC, wist ik niet dat de organisatie mijn leven zo zou beïnvloeden. In het begin was het gewoon een leuke manier om wat vrije tijd op te vullen, maar uiteindelijk werd het zoveel meer. Vanaf het begin werd ik door mijn ervaring begeleid en kreeg ik de hulpmiddelen die ik nodig had om mijn functionele taken uit te voeren. De instructies die ik kreeg varieerden van praktische vaardigheden zoals het verkopen van onze projecten, tot meer persoonlijke vaardigheden zoals het afstemmen op de behoeften van mensen.

Tijdens de tweewekelijkse een-op-een gesprekken worden de doelen die ik voor mezelf heb gesteld samen met mijn vicepresident bekeken en besproken aan de hand van wat ik wel of niet heb bereikt. Hierdoor word ik voortdurend uitgedaagd om uit mijn comfortzone te stappen en te groeien als persoon. Ik zie nu al de impact die AIESEC op mijn leven heeft gehad en zal potentiële toekomstige werkgevers vertellen over mijn tijd bij AIESEC.

Word lid van AIESEC!

lidmaatschap aiesec

Naast deze vaardigheden is er nog een factor die AIESEC levensveranderend maakt: de mensen. Ik had niet verwacht dat ik zoveel gepassioneerde jonge mensen zou ontmoeten en hun inspirerende verhalen zou leren kennen. Ze zijn allemaal zo vriendelijk en staan open om met iedereen te praten. Zelfs als je niemand kent, raak je al snel in gesprek met nieuwe gezichten! Van kleine gesprekken tot diepgaande gesprekken, we kunnen alles bespreken en ons kwetsbaar opstellen tegenover elkaar. 

Mijn Local Committee, Leiden, voelt als mijn tweede familie. Zodra ik het kantoor binnenkom, word ik begroet door lieve gezichten en warme knuffels. Ze staan altijd aan mijn kant, moedigen me aan om de beste versie van mezelf te zijn, maar duwen me ook om uit mijn comfortzone te stappen. De mensen in AIESEC maken AIESEC tot iets speciaals en zonder hen zou AIESEC er heel anders uitzien.

Iris

Meer lezen
De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!