Hoe om te gaan met teleurstellingen? - AIESEC in Nederland

Hoe ga je om met teleurstellingen?

Dit is niet een andere Corona-blog. Terwijl ik dit stukje schrijf, moet ik echter steeds denken aan de huidige pandemie in de wereld. Bijna iedereen in de wereld heeft getroffenof het nu groot of klein is. Hier in Nederland is de grootste verandering waaraan mensen zich op dit moment moeten aanpassen het bewaren van afstand tot elkaar (1,5 meter). Maar ook al is deze verandering moeilijk, niet erg prettig en misschien zelfs teleurstellend, er is een verschil in hoe je met deze veranderingen om kunt gaan. Net zoals we met de Corona-situatie moeten omgaan, moeten we met andere situaties die minder leuk uitpakken dan we wilden. Om u in dergelijke situaties te helpen, vertel ik u graag mijn tips over hoe deal met teleurstellingen.

 

 

Vaststelling van de verwachtingen

Allereerst houdt het gevoel van teleurstelling vaak rechtstreeks verband met jouw verwachtingen. Sommige mensen zullen zeggen dat je voor belangrijke dingen geen hoge verwachtingen moet stellen jouw . Ik ben het daar echter niet mee eens. Ik geloof dat het beter in te stellen hoog verwachtingen in het algemeen en risico de kans om teleurgesteld te raken dan om laag verwachtingen, maar voel je niet tevreden als je het eenmaal bereikt hebt. Zorg er echter voor dat je jouw verwachtingen zo stelt dat ze haalbaar. Bij het schrijven van jouw scriptie, bijvoorbeeld, is het goed om hoge verwachtingen te stellen, om ervoor te zorgen dat je alles geeft wat je kunt. Verwacht echter niet dat je een 9,5 krijgt, want dat is waarschijnlijk erg onrealistisch.

Het is oké om je verdrietig te voelen

Wanneer je te maken krijgt met teleurstellingen, bedenk dan dat het oké is om je een beetje down te voelen dat de dingen niet zijn gegaan zoals je ze je had voorgesteld. Natuurlijk moet je uiteindelijk met de situatie omgaan, maar het is oké om je een tijdje verdrietig te voelen. Erkennen dat ik de tijd kan nemen om ergens verdrietig over te zijn, helpt me om te kalmeren. Een andere tip is om in gedachten te houden dat zonder deze teleurstellingen de positieve dingen in het leven niet als goed worden ervaren. Of anders gezegd, zonder downs in jouw het leven, zijn er geen ups.

Communiceer jouw gevoelens

Wat kan je nog meer helpen om met deze situaties om te gaan? De gouden tip voor mij is dat communicatiede sleutel is. Zoals bij veel andere dingen in het leven is communicatie zeer, zeer belangrijk. Het maakt niet uit of de teleurstellende situatie relatief klein of groot is. Over het algemeen helpt het altijd als ik mijn gevoelens met andere mensen kan delen. Deze mensen zullen je waarschijnlijk troosten waardoor je de situatie al positiever kunt bekijken. Probeer echter duidelijk uit te leggen wat je voelt. In plaats van mensen te vertellen wat er is gebeurd en te zeggen dat u verdrietig of teleurgesteld bent, zal het u helpen. Dit zal u helpen bij het zoeken naar een oplossing.

Bekijk het altijd van de zonnige kant...

Last but not least, probeer de situatie zo positief mogelijk te bekijken. Ik weet dat dit moeilijk is, maar als je jezelf een tijdje verdrietig hebt laten zijn, probeer dan te bedenken hoe je het probleem kunt oplossen en bekijk de situatie vanuit een positiever perspectief.

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!