Uitwisseling naar Sri Lanka

Uitwisseling in Sri Lanka

Mijn tijd in Sri Lanka

De meest ongelooflijke en hartverwarmende ervaring die ik deze zomer had, was werken op een school in Sri Lanka. De school is gespecialiseerd in onderwijs aan kinderen met autisme en het syndroom van Down. Een bijzonder aspect van de school is dat de directrice een 70+ vrouw is (weet het niet precies, want je vraagt een dame nooit naar haar leeftijd), die het onderhoud van de school betaalt door danslessen te geven aan de plaatselijke universiteit. Ze heeft veel indruk op me gemaakt, met alles wat ze in vijf jaar heeft bereikt en ik kan gerust zeggen dat ik nu een nieuw rolmodel heb!

Hoe het allemaal begon

Vijf jaar geleden begon de school klein. Maar nu zitten er in totaal ongeveer 30 leerlingen, verdeeld over drie klassen. Naast het werken aan competenties leren de kinderen ook discipline en helpen ze met alledaagse taken. Die taken omvatten opruimen, tuinieren en naaien. Een ander belangrijk onderdeel van de school is het voor- en naschoolse gebed. Ook openbare scholen doen hieraan mee, en ik vond het fascinerend om ook dit onderdeel van de Sri Lankaanse cultuur mee te maken.

s Middags is er een gezamenlijke lunch. De meeste de kinderen kunnen zelf eten, en degenen die dat niet kunnen, worden geholpen door hun moeder. De school verstrekt elke dag gratis drie maaltijden. Meestal bereiden de moeders, die vrijwillig helpen, dit voor.

Mijn ervaring

Ik had het gevoel dat iedereen in de school gericht was op het welzijn van de kinderen. De leraren organiseren de lessen heel goed, en de kinderen behandelen hen met respect. Hoewel de communicatie soms moeilijk was (niet alle kinderen spreken en begrijpen Engels), waren alle kinderen liefdevol en behulpzaam. Het voelde eigenlijk als een grote familie. Eén opmerking, waar ik een beetje om moest lachen, was dat de kinderen elkaar als broers en zussen behandelen. Ze plagen en corrigeren en helpen elkaar. Zodra een kind niet luistert, geeft niet alleen de leraar, maar ook de andere kinderen hem de les. 

De sfeer in de school heeft me echt geraakt. Ik weet dat iedereen in het project zijn best doet om de kinderen te helpen en te steunen. Het enige wat hen beperkt zijn hun middelen.

Ik ben zo dankbaar dat ik deel mag uitmaken van deze gemeenschap...enme deel te voelen van iets groters.

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!