Mijn Ghana-ervaring - AIESEC in Nederland

Mijn ervaring in Ghana

Nadat ik mijn tweede jaar geneeskunde in Nederland had afgerond, had ik het gevoel dat ik ergens anders in de wereld meer wilde ervaren. Ik ben erg geïnteresseerd in tropische geneeskunde en Ghana was een van de landen die een medisch project in een tropische omgeving aanbood.

Een speciaal moment

Ik vond de afdeling Verloskunde en Gynaecologie altijd leuk en na een week waarnemen op de kraamafdeling mocht ik mijn eerste echo maken. Het zien van het hartje en het horen van de hartslag was heel bijzonder. Ik mocht veel dingen doen zolang ik het vroeg. Je moet initiatief tonen, maar dit gaf me de kans om dingen te doen die ik nog nooit eerder had gedaan.

Medicijnvrijwilliger in Ghana die in een ziekenhuis werkt met kinderen en hun moeders.

Een verandering aanbrengen

Naast het ziekenhuis bezocht ik met een vriendin uit Ghana ook een weeshuis voor lichamelijk gehandicapten. Ze had twee waslijnen meegenomen om hun natte kleren aan op te hangen. Het was geweldig om te zien dat ze die na een half uur al begonnen te gebruiken. Ik weet dat het geen groot ding is, maar voor hen is het een goede verandering dat hun kleren in de lucht drogen in plaats van op de vieze vloer.

Inspiratie voor de toekomst

Dit avontuur inspireerde me om nog meer en nog verder te reizen. Voor dit avontuur hield ik van het idee om mijn werk te doen terwijl ik de wereld rondreisde. Nu weet ik zeker dat dit is wat ik zou willen doen.

Vrijwilliger samen met een groep kinderen uit Ghana voor Ghanese huizen.

Lessen uit Ghana

Als ik naar een ander land ga reizen en iets nieuws ga beleven, heb ik de neiging me voor te stellen dat ik er al ben. Ik bedenk wat ik zou willen zien, welke gevoelens ik zal voelen en welke mensen ik zal ontmoeten. Maar in feite is het ALTIJD totaal anders gelopen dan ik had verwacht. Mijn advies aan jou is: laat jouw eigen ideeën over hoe het hele avontuur zal verlopen los. Probeer in plaats daarvan de situatie waarin je je bevindt te accepteren, maak er het beste van, ga uit jouw comfortzone en beleef het zo volledig mogelijk.

Vele malen maakten we gekke en onvoorstelbare dingen mee, die in onze thuislanden nooit mogelijk waren. Als we probeerden uit te leggen wat er zojuist gebeurd was, keken we elkaar aan en zeiden: '.... alleen in Ghana'.

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!