Mijn eerste keer in Ghana - AIESEC in Nederland

Mijn eerste keer in Ghana

Toen ik het vliegveld uitliep, werd ik overweldigd door alle onbekende indrukken. Overal stonden mensen naar ons te kijken en naar ons te roepen. Toen Luc en ik eindelijk onze gids vonden, verwelkomde hij ons simpelweg met de tekst: "Hebben jullie al jouw geld?"

Vrijwilligerswerk in Ghana met aiesecOndanks de lange vlucht en de tijd (het was middernacht), Ik kon niet slapen tijdens de vier uur durende busrit naar huis. Ik vroeg me echt af waarom ik me voor deze ervaring had opgegeven en hoe ik van mijn tijd in Ghana zou gaan genieten. Na mijn eerste uren slaap in een echt bed in Ghana werden mijn zorgen minder. Onze huiseigenaar ontving me vriendelijk bij hem thuis en probeerde het me echt naar de zin te maken. Een paar uur later leidde hij ons rond, leerde ons trucjes en wat Ghanese woorden en nam ons mee naar zijn moeder voor de lunch.

Na deze ervaring begon ik steeds meer van dit avontuur te genieten. Vooral het ontdekken van een nieuw land en een cultuur die zo anders is dan de mijne. Ik heb geleerd dat de Ghanese mensen echt een van de vriendelijkste en eerlijkste mensen zijn die ik ooit heb ontmoet. Dit bleek uit de vele uitnodigingen voor spontane etentjes en uit het feit dat sommige vreemden voor ons opkwamen toen iemand ons probeerde op te lichten. De Ghanese cultuur verschilt echt van de mijne. Soms kreeg ik daardoor heimwee en wilde ik terug naar Nederland. Door al mijn ervaringen begon ik de cultuur en de manier van leven te begrijpen. Ik werd erg dankbaar dat ik met al mijn kansen in Nederland ben geboren. Maar ik ben ook verbaasd over hoe de Ghanezen met hun problemen omgaan en hoe ze altijd positief proberen te blijven.

Twee aiesec vrijwilligers in Ghana bij de Medicine projectHet gaf me ook wat inzicht in een heel andere cultuur en haar problemen en voordelen, en mijn eigen cultuur werd me duidelijker. Naast deze lessen heb ik ook genoten van mijn tijd in Ghana en de vele dingen die ik leuk vond aan het land. Van het drukke leven op straat, hun markten met prachtige stoffen. Dit alles terwijl de Ghanese muziek in de straten speelt. De lege stranden met kokosnoten, verse mango's en ananassen, olifanten en de verkopers op straat zijn slechts een fractie van wat ik mis.

Als ik terugkijk op mijn ervaring, ben ik zo blij dat ik deze kans heb aangegrepen. Ik heb veel over mezelf geleerd, maar nog meer over verschillende culturen. Ik ben erg blij dat ik nu weer terug ben in Nederland. Toch zijn er veel dingen waardoor ik terug wil naar Ghana en mijn vrienden daar.

Lotte in Ghana bij Medicine Project

Dit bericht is geschreven door Lotte. Lotte ging op uitwisseling met AIESEC. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren.

Meer lezen
Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!