Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Dit bericht is geschreven door Niklas, die vrijwilligerswerk deed in Italië.

In januari 2020 nam ik deel aan een AIESEC-project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de meest mooie kleine dorpjes Ik ben geweest. Mijn werk ging over de kinderen leren in de plaatselijke middelbare school op de VN SDG's en duurzaamheid.Ontdek de steden tijdens jouw vrijwilligersproject in ItaliëMijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om mij op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen. Dit was ongeveer een uur van Bari met de bus.

Mijn kameraad Mustafa en ik woonden meestal samen in een klein appartement, of bij families uit het dorp. We wisselden bijna elke week van plaats. Dit was nogal lastig, maar niets ergs. Elke familie zorgde ervoor dat het goed met ons ging. Allemaal deden ze hun uiterste best om onze ervaring zo aangenaam mogelijk te maken. In onze vrije tijd verkenden Mustafa en ik de stad, en we genoten van de geweldige omgeving door de nabijheid van de zee. Het was een unieke ervaring. Ik weet zeker dat ik de warmte van de mensen daar nooit zal vergeten.

Ga op weekendtrip tijdens jouw vrijwilligersproject in Italië

Het lesgeven was in het begin vrij moeilijk. Ik ben zo gewend om in het Engels te spreken en te denken, dat ik niet dacht aan de kinderen en hun... niveau van taalvaardigheid. De eerste dag in de eerste klas deed ik eigenlijk een lezing over de VN en de SDG's, waarin ik praatte en praatte. De gezichten van de kinderen lichtten op en opwinding vulde de kamerGa vrijwilligerswerk doen in Italië en werk in een school.Ik dacht bij mezelf wow dit is geweldig! Toen besefte ik dat ze deden alsof ze me begrepen.... Pas toen besefte ik dat ik het rustiger aan moest doen. We warmden op door spelletjes te spelen, vragen te stellen en films te kijken. Pink Panther was de hit in alle klassen. Langzaam was ik in staat om hen aanzetten tot nadenken over het milieu. Na een paar weken, met de hulp van de leraren, Ik had echte discussies met de kinderen.

Alle kinderen waren geweldig, en de leraren waren ook ongelooflijk zorgzaam en behulpzaam, niet alleen voor mij, maar ook voor de kinderen. Een van de oudere jongens verraste me echt. Ik denk dat hij ongeveer 13 was en hij vroeg me terloops naar mijn mening over een bepaald soort sociaal constructivisme, en deelde zijn bezorgdheid over de fouten in de logica ervan. Hij maakte een uitstekend punt, en deze kleine jongen verbaast me nog steeds. Ik hoop dat we ooit collega's zullen worden. Mijn tijd in Castellana Grotte liet me zien dat de Italianen zeer meelevende en liefdevolle mensen zijn. Er was geen echte cultuurschok of zo, alleen kleine dingen die horen bij een klein dorp in niemandsland. Als je daarmee kunt omgaan, is deze ervaring meer dan de moeite waard!

 


Meer lezen
Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!