Ontmoet onze IR partners voor het Global Talent programma! - AIESEC in Nederland

Maak kennis met onze IR partners voor het Global Talent programma!

Maak kennis met onze IR partners voor het Global Talent programma!

Olá, Hallo, Ciao, Hola, γεια σας (geia sas), Dzieńdobry - onze internationale betrekkingen - IR partners voor het Global Talent programma heten u van harte welkom!

Het is belangrijk dat landen zoveel mogelijk samenwerken, zeker in een internationale organisatie als AIESEC. Ook al is AIESEC aanwezig in 126 landen, elk land heeft speciale internationale relaties (IR) partners waarmee ze samenwerken. Waarom? Omdat dit het sollicitatieproces en de algehele ervaring beter maakt voor alle betrokkenen! Nederland werkt samen met Portugal, Oostenrijk, Zwitserland, België, Griekenland, Turkije, Oekraïne, Italië en Polen voor ons Global Talent programma.

Wat zijn de voordelen?                                                                                       

Het doel van het hebben van een IR-partner is om een soepele samenwerking tussen beide landen te garanderen. Bovendien heb je veel informatie over elkaars manier van werken en de situatie in het land zelf, en onze IR partners houden ons goed op de hoogte van het verloop van de aanvragen van Nederlandse sollicitanten (iedereen die in Nederland staat ingeschreven). Bijvoorbeeld, een Nederlandse student wil stage lopen in Portugal. We weten al dat de stagevoorwaarden goed zullen zijn, omdat we ervaringen hebben met Nederlandse stagiaires in Portugal.

In de huidige COVID-context zorgen nauwe betrekkingen met de landen waarmee wij samenwerken voor een veilig verblijf van onze stagiairs.

Ze hebben ons uitgekozen!                                                                                     

Samenwerken met zulke verschillende landen is spannend! AIESEC Nederland is erg blij om samen te kunnen werken met haar IR partners, en vice versa. Hoe we dat weten? Omdat we deze entiteiten hebben gevraagd waarom ze graag met ons samenwerken. Polen vertelden ons dat zij enthousiast zijn om met Nederland samen te werken omdat hun bedrijven altijd gastvrij zijn en graag stagiairs uit Nederland willen hebben. Daarom is een samenwerking met ons een win-winsituatie - de juiste sollicitanten worden gekoppeld aan hun droomstages!

Dus, als je een stage in het buitenland wilt doen en de ervaring van je leven wilt hebben, kijk dan eens naar een van onze IR partners, ontdek hun cultuur en geef een boost aan jouw carrière!

 

Meer lezen
Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!