Mijn AIESEC-ervaring in Maleisië - AIESEC in Nederland

Mijn AIESEC-ervaring in Maleisië

Toen ik in het vliegtuig stapte, dat me eerst naar Singapore en daarna naar Kuching in Maleisië zou brengen, twijfelde ik erg aan mijn beslissing om Amsterdam voor meer dan 6 weken te verlaten om een AIESEC-ervaring op te doen. Ik zou de verjaardag van een paar van mijn beste vrienden missen en alles wat ik ken achterlaten om me in dit nieuwe avontuur te storten.

Werken op een zomerkamp in Maleisië

Als ik mijn ervaring met AIESEC in één woord zou moeten beschrijven, zou het "avontuur" zijn. Ik mocht met zoveel geweldige mensen omgaan, meedoen aan een geweldig project en de prachtige kenmerken van dit prachtige land zien, toen ik naar Kuching ging om deel te nemen aan het ASEAN Project 2015. Het ASEAN Project is een driedaags zomerkamp voor middelbare scholieren. In dit kamp hadden we 5 workshops opgezet over verschillende onderwerpen; milieubewustzijn, cross-culturele blootstelling, leiderschap, soft-skills en loopbaanontwikkeling. De workshops waren op inleidend niveau en moesten bewustzijn en interesse creëren voor de verschillende gebieden. Maar het was niet alleen daarom geweldig. Het was zo geweldig om te zien hoe deze kinderen leefden, hoe hun scholen eruit zagen en hoe ze reageerden op 10 buitenlanders die een weekend lang hun school binnenvielen.

Meest memorabele moment van mijn ervaring

Wat mij het meest is bijgebleven van deze studenten is de openheid en de bereidheid om te leren. Veel van de ervaringen waren zeer inspirerend en bleken echt een aanvulling te zijn op hun persoonlijke carrièrepad. Ik heb ook veel geleerd over mezelf, over relaties en interculturele interactie. Ik leerde over samenwerken in grote teams en samenwerken met bedrijven en organisaties zoals de plaatselijke universiteit en sponsors.
Naast al het werk dat we deden, hadden we genoeg tijd om het heerlijke eten van Sarawak te verkennen, het ongelooflijk mooie regenwoud en de wilde dieren van Borneo te ontdekken en tijd door te brengen op het strand of in het winkelcentrum. Ik kijk terug op een geweldige ervaring en denk terug aan alle geweldige plaatsen en mensen die ik heb ontmoet.

Bedankt AIESEC om me te koppelen aan de geweldige LC UNIMAS. Als ik kon, zou ik morgen teruggaan.

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages aan met als doel leiderschap bij jongeren te ontwikkelen. Je kunt hier meer lezen over onze ervaringsverhalen.

Meer lezen
Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Covid-19 triggerde ons om creatiever te zijn in het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren voor onze leden en gebruik te maken van de mogelijkheden die de online wereld te bieden heeft. Daarom wilden we een inspirerend online netwerkevenement creëren voor onze leden. Een kans voor hen om aansluiting te vinden bij het nationale netwerk en op een waardevolle manier kennis te maken met verschillende soorten organisaties.

Wat is klimaatverandering?

Wat is klimaatverandering?

Klimaatverandering wordt gedefinieerd als een verschuiving in de gemiddelde omstandigheden van mondiale of regionale klimaatpatronen gedurende ongeveer 30 jaar. Dit veroorzaakt opwarming van de aarde en onverwachte weersomstandigheden in elk land op elk continent.

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

In haar blog van vorige maand schreef Anne dat voorlichting over jouw milieuvoetafdruk een eerste stap is om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Verschillende websites kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld pagina's die de milieu-impact van kleding laten zien...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!