Mijn AIESEC-ervaring in Maleisië - AIESEC in Nederland

Mijn AIESEC-ervaring in Maleisië

Toen ik in het vliegtuig stapte, dat me eerst naar Singapore en daarna naar Kuching in Maleisië zou brengen, twijfelde ik erg aan mijn beslissing om Amsterdam voor meer dan 6 weken te verlaten om een AIESEC-ervaring op te doen. Ik zou de verjaardag van een paar van mijn beste vrienden missen en alles wat ik ken achterlaten om me in dit nieuwe avontuur te storten.

Werken op een zomerkamp in Maleisië

Als ik mijn ervaring met AIESEC in één woord zou moeten beschrijven, zou het "avontuur" zijn. Ik mocht met zoveel geweldige mensen omgaan, meedoen aan een geweldig project en de prachtige kenmerken van dit prachtige land zien, toen ik naar Kuching ging om deel te nemen aan het ASEAN Project 2015. Het ASEAN Project is een driedaags zomerkamp voor middelbare scholieren. In dit kamp hadden we 5 workshops opgezet over verschillende onderwerpen; milieubewustzijn, cross-culturele blootstelling, leiderschap, soft-skills en loopbaanontwikkeling. De workshops waren op inleidend niveau en moesten bewustzijn en interesse creëren voor de verschillende gebieden. Maar het was niet alleen daarom geweldig. Het was zo geweldig om te zien hoe deze kinderen leefden, hoe hun scholen eruit zagen en hoe ze reageerden op 10 buitenlanders die een weekend lang hun school binnenvielen.

Meest memorabele moment van mijn ervaring

Wat mij het meest is bijgebleven van deze studenten is de openheid en de bereidheid om te leren. Veel van de ervaringen waren zeer inspirerend en bleken echt een aanvulling te zijn op hun persoonlijke carrièrepad. Ik heb ook veel geleerd over mezelf, over relaties en interculturele interactie. Ik leerde over samenwerken in grote teams en samenwerken met bedrijven en organisaties zoals de plaatselijke universiteit en sponsors.
Naast al het werk dat we deden, hadden we genoeg tijd om het heerlijke eten van Sarawak te verkennen, het ongelooflijk mooie regenwoud en de wilde dieren van Borneo te ontdekken en tijd door te brengen op het strand of in het winkelcentrum. Ik kijk terug op een geweldige ervaring en denk terug aan alle geweldige plaatsen en mensen die ik heb ontmoet.

Bedankt AIESEC om me te koppelen aan de geweldige LC UNIMAS. Als ik kon, zou ik morgen teruggaan.

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages aan met als doel leiderschap bij jongeren te ontwikkelen. Je kunt hier meer lezen over onze ervaringsverhalen.

Meer lezen
Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!