Experience Story Hanoi - AIESEC in Nederland

Experience Story Hanoi

Ervaringsverhaal: Thu-Yên Pham, Hanoi, Vietnam

Na mijn afstuderen wilde ik door Zuidoost-Azië reizen en vrijwilligerswerk doen in Vietnam. De belangrijkste reden om vrijwilligerswerk in Vietnam te zoeken was dat ik meer wilde leren over mijn achtergrond. Het project 'Global Passport - Hanoi 2015' van AIESEC leek me een geweldige kans om Vietnam en zijn cultuur te verkennen. Ik wist niet wat ik moest verwachten van de stad Hanoi of Vietnam zelf, maar dit land heeft me op zoveel verschillende manieren verrast. Ik kan mensen echt aanraden om een vrijwilligersproject in Vietnam te doen!

Mijn persoonlijke ervaringen

De dag dat ik aankwam in Hanoi, haalde mijn maatje me op en bracht me naar het appartement voor stagiaires. Ik voelde me meteen op mijn gemak omdat ze zo gastvrij was! We wisten niet wat we konden verwachten van dit vrijwilligersproject, maar na de kennismakingsbijeenkomst met de AIESEC-leden van het Global Passport werd alles duidelijk. Het beste wat ik tijdens dit project heb meegemaakt waren de leden en de Vietnamese studenten. De AIESEC-ers waren erg behulpzaam en lief, evenals de studenten, die super leergierig waren. Het was duidelijk dat ze echt geïnteresseerd waren in onze westerse landen. Soms waren de cursussen een uitdaging voor ons, omdat er een aantal zeer verlegen studenten waren. Maar naarmate we elkaar beter leerden kennen, begonnen ze zich meer open te stellen en zag je dat deze cursussen hen echt hielpen om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Wonen in Hanoi

In Hanoi zijn er zoveel motorfietsen en weinig verkeersregels. In het begin leek het verkeer gek en chaotisch, maar na een tijdje begon ik eraan te wennen en vond ik het zelfs leuk! We konden de lokale ervaring beleven dankzij het project en de OC-leden. Zij namen ons mee naar karaokebars en toonden ons de beste plaatselijke restaurants voor streetfood. Op onze vrije dagen deden we meestal aan sightseeing in de stad of maakten we kleine uitstapjes. In het weekend ontmoetten we stagiairs van andere AIESEC-projecten. Er zijn zoveel dingen te zien en te doen in Hanoi.

Mijn persoonlijke ontwikkeling

Ik heb geleerd dat het moeilijk kan zijn om in een internationaal team te werken vanwege de culturele verschillen. Ik ben er echter in geslaagd om met deze culturele verschillen om te gaan. Door dit project heb ik ook meer geleerd over de Vietnamese cultuur en heb ik mijn Vietnamees kunnen verbeteren. Al met al is dit vrijwilligersproject een geweldige ervaring geweest en heb ik zoveel geweldige mensen leren kennen

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. Lees hier meer van onze ervaringsverhalen.

Meer lezen
Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Covid-19 triggerde ons om creatiever te zijn in het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren voor onze leden en gebruik te maken van de mogelijkheden die de online wereld te bieden heeft. Daarom wilden we een inspirerend online netwerkevenement creëren voor onze leden. Een kans voor hen om aansluiting te vinden bij het nationale netwerk en op een waardevolle manier kennis te maken met verschillende soorten organisaties.

Wat is klimaatverandering?

Wat is klimaatverandering?

Klimaatverandering wordt gedefinieerd als een verschuiving in de gemiddelde omstandigheden van mondiale of regionale klimaatpatronen gedurende ongeveer 30 jaar. Dit veroorzaakt opwarming van de aarde en onverwachte weersomstandigheden in elk land op elk continent.

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

In haar blog van vorige maand schreef Anne dat voorlichting over jouw milieuvoetafdruk een eerste stap is om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Verschillende websites kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld pagina's die de milieu-impact van kleding laten zien...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!