Experience Story Hanoi - AIESEC in Nederland

Experience Story Hanoi

Ervaringsverhaal: Thu-Yên Pham, Hanoi, Vietnam

Na mijn afstuderen wilde ik door Zuidoost-Azië reizen en vrijwilligerswerk doen in Vietnam. De belangrijkste reden om vrijwilligerswerk in Vietnam te zoeken was dat ik meer wilde leren over mijn achtergrond. Het project 'Global Passport - Hanoi 2015' van AIESEC leek me een geweldige kans om Vietnam en zijn cultuur te verkennen. Ik wist niet wat ik moest verwachten van de stad Hanoi of Vietnam zelf, maar dit land heeft me op zoveel verschillende manieren verrast. Ik kan mensen echt aanraden om een vrijwilligersproject in Vietnam te doen!

Mijn persoonlijke ervaringen

De dag dat ik aankwam in Hanoi, haalde mijn maatje me op en bracht me naar het appartement voor stagiaires. Ik voelde me meteen op mijn gemak omdat ze zo gastvrij was! We wisten niet wat we konden verwachten van dit vrijwilligersproject, maar na de kennismakingsbijeenkomst met de AIESEC-leden van het Global Passport werd alles duidelijk. Het beste wat ik tijdens dit project heb meegemaakt waren de leden en de Vietnamese studenten. De AIESEC-ers waren erg behulpzaam en lief, evenals de studenten, die super leergierig waren. Het was duidelijk dat ze echt geïnteresseerd waren in onze westerse landen. Soms waren de cursussen een uitdaging voor ons, omdat er een aantal zeer verlegen studenten waren. Maar naarmate we elkaar beter leerden kennen, begonnen ze zich meer open te stellen en zag je dat deze cursussen hen echt hielpen om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Wonen in Hanoi

In Hanoi zijn er zoveel motorfietsen en weinig verkeersregels. In het begin leek het verkeer gek en chaotisch, maar na een tijdje begon ik eraan te wennen en vond ik het zelfs leuk! We konden de lokale ervaring beleven dankzij het project en de OC-leden. Zij namen ons mee naar karaokebars en toonden ons de beste plaatselijke restaurants voor streetfood. Op onze vrije dagen deden we meestal aan sightseeing in de stad of maakten we kleine uitstapjes. In het weekend ontmoetten we stagiairs van andere AIESEC-projecten. Er zijn zoveel dingen te zien en te doen in Hanoi.

Mijn persoonlijke ontwikkeling

Ik heb geleerd dat het moeilijk kan zijn om in een internationaal team te werken vanwege de culturele verschillen. Ik ben er echter in geslaagd om met deze culturele verschillen om te gaan. Door dit project heb ik ook meer geleerd over de Vietnamese cultuur en heb ik mijn Vietnamees kunnen verbeteren. Al met al is dit vrijwilligersproject een geweldige ervaring geweest en heb ik zoveel geweldige mensen leren kennen

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. Lees hier meer van onze ervaringsverhalen.

Meer lezen
Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!