Eu te amo Brazilië! - AIESEC in Nederland

Eu te amo Brazilië!

Ik wilde een impact achterlaten, niet mijn CV opwaarderen. Gelukkig liet AIESEC me beide doen in Brazilië.

"Mijn ervaring heeft me meer geleerd dan een boek me ooit zou kunnen leren, sommige dingen moet je persoonlijk zien."

Als tweedejaarsstudent bedrijfskunde wist ik dat het tijd was om mijn zomers te vullen met iets zinvollers dan alleen vakantie, maar ik weigerde om zomaar bij een groot bedrijf te werken en een van de velen te zijn. Ik ben zelf lid van AIESEC, en toen mijn collega's start-ups in Brazilië begonnen te promoten, kon ik het niet laten.Ik ben gaan werken bij een start-up genaamd Kobe - Creative Software House in Porto Alegre die vooral werken met AR&VR-technologie. De reden dat ik mijn eerste stage in een start-up verkoos boven een groter bedrijf is dat de machtsafstand een stuk kleiner is. Ook omdat het bedrijf nog niet volledig draait. Er is veel meer om op te lossen en mee te helpen, en het is heel anders dan werken in een soepel lopend bedrijf.

Bij Kobe hebben ze me voortdurend uitgedaagd en me grote verantwoordelijkheden gegeven. Zo mocht ik met consultants en adviseurs spreken om een internationaliseringsstrategie voor hen uit te werken. Bovendien mocht ik deelnemen aan een verkooponderhandeling. Hierdoor leerde ik veel over de Braziliaanse kant van zaken doen. Mijn onderzoek hielp Kobe bij het proces om te beslissen naar welke locatie ze kunnen uitbreiden.

Mijn start-up was geweldig, en ik maakte veel vrienden op het werk. Het waren ook enkele van de meest toegewijde mensen die ik ooit heb gezien, die hard werkten om hun droom waar te maken. Gewoon dat iedereen gelijk is en zich kan uitspreken (wat niet noodzakelijk geldt voor vrouwen in dit land). Ze geven me constructieve feedback als ik vraag "waarom" en ze geven echt om mijn ervaring in het bedrijf. Het was zeer indrukwekkend en bewonderenswaardig om te zien hoe de werknemers van Kobe erin slagen zich te blijven concentreren op hun hoofddoel in hun diverse team. En ik ben erg dankbaar dat ze me evenveel vrijheid gaven als hun gebruikelijke werknemers. Zonder dit vertrouwen zou ik mezelf niet zo hebben ontwikkeld!

Eu te amo Brazilië! Kan niet wachten op mijn terugkeer.

Uitwisselingsdeelnemer in Brazilië met groep stagiaires


Deze post is geschreven door Sofie Van de Ven. Sofie liep stage bij een start-up bij AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages aan met als doel leiderschap bij jongeren te ontwikkelen.

Meer lezen
Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Covid-19 triggerde ons om creatiever te zijn in het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren voor onze leden en gebruik te maken van de mogelijkheden die de online wereld te bieden heeft. Daarom wilden we een inspirerend online netwerkevenement creëren voor onze leden. Een kans voor hen om aansluiting te vinden bij het nationale netwerk en op een waardevolle manier kennis te maken met verschillende soorten organisaties.

Wat is klimaatverandering?

Wat is klimaatverandering?

Klimaatverandering wordt gedefinieerd als een verschuiving in de gemiddelde omstandigheden van mondiale of regionale klimaatpatronen gedurende ongeveer 30 jaar. Dit veroorzaakt opwarming van de aarde en onverwachte weersomstandigheden in elk land op elk continent.

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

In haar blog van vorige maand schreef Anne dat voorlichting over jouw milieuvoetafdruk een eerste stap is om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Verschillende websites kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld pagina's die de milieu-impact van kleding laten zien...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!