Eu te amo Brazilië! - AIESEC in Nederland

Eu te amo Brazilië!

Ik wilde een impact achterlaten, niet mijn CV opwaarderen. Gelukkig liet AIESEC me beide doen in Brazilië.

"Mijn ervaring heeft me meer geleerd dan een boek me ooit zou kunnen leren, sommige dingen moet je persoonlijk zien."

Als tweedejaarsstudent bedrijfskunde wist ik dat het tijd was om mijn zomers te vullen met iets zinvollers dan alleen vakantie, maar ik weigerde om zomaar bij een groot bedrijf te werken en een van de velen te zijn. Ik ben zelf lid van AIESEC, en toen mijn collega's start-ups in Brazilië begonnen te promoten, kon ik het niet laten.Ik ben gaan werken bij een start-up genaamd Kobe - Creative Software House in Porto Alegre die vooral werken met AR&VR-technologie. De reden dat ik mijn eerste stage in een start-up verkoos boven een groter bedrijf is dat de machtsafstand een stuk kleiner is. Ook omdat het bedrijf nog niet volledig draait. Er is veel meer om op te lossen en mee te helpen, en het is heel anders dan werken in een soepel lopend bedrijf.

Bij Kobe hebben ze me voortdurend uitgedaagd en me grote verantwoordelijkheden gegeven. Zo mocht ik met consultants en adviseurs spreken om een internationaliseringsstrategie voor hen uit te werken. Bovendien mocht ik deelnemen aan een verkooponderhandeling. Hierdoor leerde ik veel over de Braziliaanse kant van zaken doen. Mijn onderzoek hielp Kobe bij het proces om te beslissen naar welke locatie ze kunnen uitbreiden.

Mijn start-up was geweldig, en ik maakte veel vrienden op het werk. Het waren ook enkele van de meest toegewijde mensen die ik ooit heb gezien, die hard werkten om hun droom waar te maken. Gewoon dat iedereen gelijk is en zich kan uitspreken (wat niet noodzakelijk geldt voor vrouwen in dit land). Ze geven me constructieve feedback als ik vraag "waarom" en ze geven echt om mijn ervaring in het bedrijf. Het was zeer indrukwekkend en bewonderenswaardig om te zien hoe de werknemers van Kobe erin slagen zich te blijven concentreren op hun hoofddoel in hun diverse team. En ik ben erg dankbaar dat ze me evenveel vrijheid gaven als hun gebruikelijke werknemers. Zonder dit vertrouwen zou ik mezelf niet zo hebben ontwikkeld!

Eu te amo Brazilië! Kan niet wachten op mijn terugkeer.

Uitwisselingsdeelnemer in Brazilië met groep stagiaires


Deze post is geschreven door Sofie Van de Ven. Sofie liep stage bij een start-up bij AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages aan met als doel leiderschap bij jongeren te ontwikkelen.

Meer lezen
Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!