Onderwijs Simon - AIESEC in Nederland

Onderwijs aan Simon

Een paar jaar geleden vroeg mijn moeder mij of ik Simon, een jongen die aan de overkant woont, bijles wilde geven. Zijn moeder had mij benaderd omdat dit jongetje dat jaar alleen al 6 verschillende bijlesgevers had gehad, maar geen van hen kon hem wiskunde uitleggen. Nieuwsgierig naar waarom dat was, beloofde ik hem te helpen en stapte buiten mijn comfortzone.

De volgende week belde ik bij hem aan, niet wetende wat ik kon verwachten. Zijn overenthousiaste moeder opende de deur. Toen we binnenkwamen, waarschuwde ze me dat Simon misschien niet erg open was en een beetje traag omdat hij zowel zwaar autistisch en dyslectisch. Ze beloofde me wel dat hij ongelooflijk leergierig en dat, behalve wiskunde, al zijn lessen goed gingen. Maar als hij dit jaar weer zou zakken voor wiskunde, zou hij naar het speciaal onderwijs moeten. De wanhoop in zijn moeders ogen toen ze me dit vertelde was hartverscheurend. Dus ging ik naar zijn kamer en we begonnen met de les. Ik vroeg Simon over welke hoofdstukken de les moest gaan. In plaats van te antwoorden, sloeg hij het boek open en wees naar hoofdstuk 11.

Dat hele uur zei hij geen enkel woord en keek me niet één keer aan. Na afloop bedankte ik zijn moeder en ging met een zwaar gemoed naar huis.Een kleine 10 minuten later ging de deurbel: het was Simons moeder, huilend van geluk. Ze gaf me een dikke knuffel en vertelde me dat voor het eerst in zijn leven iemand haar zoon als een normaal mens behandelde. Ik zal nooit de dankbaarheid in haar ogen op dat moment vergeten. Tijdens de bijlessen die volgden, begon hij langzaamaan steeds meer tegen me te praten en tegen het einde hadden we zelfs volledige gesprekken. Twee jaar later studeerde hij af. Zelfs voor wiskunde.

Ik moest aan dit verhaal denken toen ik het project RiseUp Tunisia vond over het werken met kinderen met autisme. Hier heb je de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op jouw eigen 'Simon'. Zo kun je ervoor zorgen dat de kinderen die je lesgeeft, ondanks zijn of haar achterstand, toch hun eigen manier kunnen vinden om de dingen te begrijpen die wij als vanzelfsprekend beschouwen. En u kunt een stap zetten buiten jouw comfort zone.

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!