Het is oké om anders te zijn - AIESEC in Nederland

Het is oké om anders te zijn

Als je normaal in het woordenboek opzoekt, is dit (of iets dergelijks) de definitie die je krijgt. Hoewel deze definitie je waarschijnlijk niet zou verbazen, is het toch een vrij vage omschrijving. Wie bepaalt wat de conforme norm is, gebruikelijk, typisch, of verwacht?

Tegenwoordig leven we in een wereld waarin mensen je vertellen dat je anders moet zijn, maar diep van binnen willen we allemaal "normaal" zijn. Voor mij is normaal gewoon een gemiddelde van het gedrag waaraan mensen zich conformeren, op een bepaalde tijd, plaats en binnen een groep of specifieke samenleving. Als je naar Friends hebt gekeken, zal dit citaat je waarschijnlijk bekend in de oren klinken:

Weet je, ik ben een ijsdanser, al mijn vrienden zijn homo, ik probeerde er gewoon bij te horen' - Duncan, Friends S2:E4, The one with Phoebe's Husband.

En hoewel de steun voor anders zijn elke dag toeneemt, hebben mensen nog steeds de neiging om anderen vaak te veroordelen als ze zich niet aan een bepaalde norm houden. Discriminatie, bijvoorbeeld, is ook een geval van veroordelen van mensen omdat ze zich niet aan een norm houden. Het is niet goed om mensen uit te lachen vanwege hun huidskleur, hun taalproblemen of welke andere reden dan ook. Ik hoop echt dat iedereen het eens is met deze woorden en dat iedereen zou willen leven in een wereld waarin mensen gewoon zichzelf kunnen zijn. Maar racisme is bijvoorbeeld nog steeds een groot probleem. Met de huidige verspreiding van het coronavirus worden Chinezen in Nederland lastiggevallen en uitgescholden, alleen omdat ze er Aziatisch uitzien.

De positieve kant

Aan de andere kant, soms staat anders zijn gelijk aan geprezen worden. Dit gebeurt bijvoorbeeld met roodharigen. Jaren geleden werden kinderen gepest om hun rode haar, terwijl tegenwoordig (op een enkele uitzondering na) roodharigen veel complimenten krijgen. Daarnaast is de hoeveelheid roodharigen in tv-programma's en reclames extreem. Behalve dat complimenten krijgen altijd leuk is, maakt het ook het omgaan met negativiteit een stuk makkelijker. Hoewel, die incidentele namen zullen er waarschijnlijk voor zorgen dat mensen normaal willen zijn, al is het maar voor één keer.

Met deze blog wil ik mensen bewust maken van het feit dat iedereen gelukkig moet kunnen zijn met zichzelf en zichzelf echt moet kunnen accepteren. Dat kan alleen als iedereen 'andere' mensen gaat accepteren voor wie ze werkelijk zijn.

Gewoon wat feiten

Als u zich op een plaats bevindt waar mensen u niet accepteren om wie u bent, dan kunnen de volgende argumenten u misschien een beter gevoel geven, en u helpen jouw diversiteit te omarmen:

1. Verschillende mensen zijn meestal creatiever

De wetenschap toont aan dat uniek zijn (en zelfs afgewezen worden door jouw directe samenleving) iemands creativiteit kan vergroten. Dat je anders bent dan mensen in jouw omgeving zal er waarschijnlijk voor zorgen dat je oplossingen of ideeën aandraagt die ook anders zijn dan die in jouw omgeving.

2. Je zult echte en blijvende vriendschappen ontwikkelen

Het is misschien moeilijk voor je om je aan een bepaalde norm te conformeren en goede vrienden te maken. Maar de paar mensen met wie je wel kunt opschieten, blijven waarschijnlijk vrienden voor het leven.

3. Anders zijn bereidt je voor op het omgaan met teleurstellingen en succes in het leven.

Hoewel dit nogal een triest argument is, laat het krijgen van afwijzingen je uiteindelijk toch omgaan met teleurstellingen. Omdat 'andere mensen' zich vaak bewijzen tegenover anderen, werken ze bovendien vaak heel hard. Deze werkethiek zal leiden tot groot succes.

Dus onthoud dat anders zijn een goede zaak is. Natuurlijk kunnen mensen anders zijn dan je gewend bent, maar maakt dat de wereld niet interessant om in te leven? Waarschijnlijk zou de wereld behoorlijk saai zijn als er geen diversiteit zou zijn.

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. Lees hier meer van onze ervaringsverhalen.

Meer lezen
Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!