Wat is een ER-manager bij AIESEC? - AIESEC in Nederland

Wat is een ER-manager in AIESEC?

Elk groot bedrijf of organisatie heeft de functie van ER-manager, zo ook AIESEC. In deze functie is het onze taak om onze externe relaties met potentiële stakeholders te creëren en te onderhouden waar we onze producten van Global Volunteer, Global Entrepreneur en Global Talent (vergeten wat het verschil is? lees het hier) kunnen aanbieden en promoten.

Er is echter een onderscheid tussen de betrekkingen tussen de universiteit en de studentenverenigingen.

Hoe brengen we onze taakomschrijving in de praktijk?

Wat de universiteiten betreft, is de eerste stap die we nemen het onderzoeken van onze lokale ER-mogelijkheden. Dit betekent dat we de database doornemen en op internet zoeken naar studentenverenigingen, studieverenigingen en universiteiten waar we onze AIESEC producten kunnen promoten. De focus van AIESEC Tilburg is vrij breed, aangezien we ook Den Bosch, Eindhoven en Breda opnemen.

De volgende stappen

Zodra we de juiste gelegenheid hebben gevonden, maken we een afspraak met de betreffende tegenpartij. In dit gesprek voorzien we hen van productinformatie en promotiemogelijkheden. Verder bespreken we welke workshops we als tegenprestatie te bieden hebben. Zodra we de basisafspraken en wederzijdse interesse hebben geregeld, sparren we over het product waarin beide partijen geïnteresseerd zijn. Als elk aspect is afgedekt, stellen we het contract op en ondertekenen dit uiteindelijk om ons aan de afspraken te binden.

Wat ons dan nog rest is het contacteren van een potentiële trainer voor de workshops en het delegeren van inhoudelijke promotie voor de workshop zelf en de producten van AIESEC aan het marketingteam.

Papier, Zaken, Financiën, Document, Bureau, Analyse

Twee verschillende soorten ER-managers

Naast een ER-manager voor universiteiten en verenigingen is er ook één die zich richt op de hogescholen in Tilburg en omgeving. De focus van deze ER-manager is in essentie dezelfde als die van zijn collega. Het proces kan echter wat verschillen. Het belangrijkste doel is om de internationale AIESEC mogelijkheden in het stageportaal van de universiteiten te krijgen. Aangezien de universiteit vereist dat studenten in hun 3e jaar stage lopen, proberen wij als AIESEC onze producten in dit venster van mogelijkheden op te nemen. Naast het proberen toegevoegd te worden aan dit portaal, proberen we workshops te organiseren voor de scholen. Dit proces is vergelijkbaar met dat van de universiteiten en verenigingen.

De primaire focus dit semester is het opnemen van AIESEC in het portaal van ten minste twee scholen, om te beginnen. Hoewel we ons nog in de proefperiode van dit proces bevinden, hebben we al enkele succesvolle bijeenkomsten met mogelijke partneruniversiteiten achter de rug. De toekomst ziet er rooskleurig uit.

Misschien lijkt het alsof ER-managers een eenzame baan hebben, maar dat is niet het geval. Beide ER-managers gaan vaak met elkaar om om nieuwe ideeën te brainstormen en wonen samen vergaderingen bij om elkaar te steunen. Dit teamwork helpt ons om het best mogelijke resultaat te bereiken bij het vinden en nastreven van onze nieuwe partners waarmee we willen samenwerken.

Een grote kans

Al met al kan ER-manager zijn best veel werk zijn. Dat hangt af van hoeveel moeite je kunt doen om al die kansen om je heen te grijpen. Enerzijds is het een geweldige samenwerking en kans op persoonlijke groei binnen jouw sociaal netwerk en team, wat veel voldoening geeft. Anderzijds ben je een van de gezichten van de grootste jongerenorganisatie ter wereld. Deze twee factoren samen blijken een perfecte match voor als je uit jouw comfortzone wil stappen en jezelf naar buiten wil brengen.

wat onze twee ER-managers doen in AIESEC

Matthijs de Boer & Kevin de Louw, ER Managers, AIESEC Tilburg

Meer lezen
Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Covid-19 triggerde ons om creatiever te zijn in het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren voor onze leden en gebruik te maken van de mogelijkheden die de online wereld te bieden heeft. Daarom wilden we een inspirerend online netwerkevenement creëren voor onze leden. Een kans voor hen om aansluiting te vinden bij het nationale netwerk en op een waardevolle manier kennis te maken met verschillende soorten organisaties.

Wat is klimaatverandering?

Wat is klimaatverandering?

Klimaatverandering wordt gedefinieerd als een verschuiving in de gemiddelde omstandigheden van mondiale of regionale klimaatpatronen gedurende ongeveer 30 jaar. Dit veroorzaakt opwarming van de aarde en onverwachte weersomstandigheden in elk land op elk continent.

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

In haar blog van vorige maand schreef Anne dat voorlichting over jouw milieuvoetafdruk een eerste stap is om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Verschillende websites kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld pagina's die de milieu-impact van kleding laten zien...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!