Wat is een ER-manager bij AIESEC? - AIESEC in Nederland

Wat is een ER-manager in AIESEC?

Elk groot bedrijf of organisatie heeft de functie van ER-manager, zo ook AIESEC. In deze functie is het onze taak om onze externe relaties met potentiële stakeholders te creëren en te onderhouden waar we onze producten van Global Volunteer, Global Entrepreneur en Global Talent (vergeten wat het verschil is? lees het hier) kunnen aanbieden en promoten.

Er is echter een onderscheid tussen de betrekkingen tussen de universiteit en de studentenverenigingen.

Hoe brengen we onze taakomschrijving in de praktijk?

Wat de universiteiten betreft, is de eerste stap die we nemen het onderzoeken van onze lokale ER-mogelijkheden. Dit betekent dat we de database doornemen en op internet zoeken naar studentenverenigingen, studieverenigingen en universiteiten waar we onze AIESEC producten kunnen promoten. De focus van AIESEC Tilburg is vrij breed, aangezien we ook Den Bosch, Eindhoven en Breda opnemen.

De volgende stappen

Zodra we de juiste gelegenheid hebben gevonden, maken we een afspraak met de betreffende tegenpartij. In dit gesprek voorzien we hen van productinformatie en promotiemogelijkheden. Verder bespreken we welke workshops we als tegenprestatie te bieden hebben. Zodra we de basisafspraken en wederzijdse interesse hebben geregeld, sparren we over het product waarin beide partijen geïnteresseerd zijn. Als elk aspect is afgedekt, stellen we het contract op en ondertekenen dit uiteindelijk om ons aan de afspraken te binden.

Wat ons dan nog rest is het contacteren van een potentiële trainer voor de workshops en het delegeren van inhoudelijke promotie voor de workshop zelf en de producten van AIESEC aan het marketingteam.

Papier, Zaken, Financiën, Document, Bureau, Analyse

Twee verschillende soorten ER-managers

Naast een ER-manager voor universiteiten en verenigingen is er ook één die zich richt op de hogescholen in Tilburg en omgeving. De focus van deze ER-manager is in essentie dezelfde als die van zijn collega. Het proces kan echter wat verschillen. Het belangrijkste doel is om de internationale AIESEC mogelijkheden in het stageportaal van de universiteiten te krijgen. Aangezien de universiteit vereist dat studenten in hun 3e jaar stage lopen, proberen wij als AIESEC onze producten in dit venster van mogelijkheden op te nemen. Naast het proberen toegevoegd te worden aan dit portaal, proberen we workshops te organiseren voor de scholen. Dit proces is vergelijkbaar met dat van de universiteiten en verenigingen.

De primaire focus dit semester is het opnemen van AIESEC in het portaal van ten minste twee scholen, om te beginnen. Hoewel we ons nog in de proefperiode van dit proces bevinden, hebben we al enkele succesvolle bijeenkomsten met mogelijke partneruniversiteiten achter de rug. De toekomst ziet er rooskleurig uit.

Misschien lijkt het alsof ER-managers een eenzame baan hebben, maar dat is niet het geval. Beide ER-managers gaan vaak met elkaar om om nieuwe ideeën te brainstormen en wonen samen vergaderingen bij om elkaar te steunen. Dit teamwork helpt ons om het best mogelijke resultaat te bereiken bij het vinden en nastreven van onze nieuwe partners waarmee we willen samenwerken.

Een grote kans

Al met al kan ER-manager zijn best veel werk zijn. Dat hangt af van hoeveel moeite je kunt doen om al die kansen om je heen te grijpen. Enerzijds is het een geweldige samenwerking en kans op persoonlijke groei binnen jouw sociaal netwerk en team, wat veel voldoening geeft. Anderzijds ben je een van de gezichten van de grootste jongerenorganisatie ter wereld. Deze twee factoren samen blijken een perfecte match voor als je uit jouw comfortzone wil stappen en jezelf naar buiten wil brengen.

wat onze twee ER-managers doen in AIESEC

Matthijs de Boer & Kevin de Louw, ER Managers, AIESEC Tilburg

Meer lezen
Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!