8 dingen die je moet weten over YouthSpeak - AIESEC in Nederland

8 dingen die je moet weten over YouthSpeak

YouthSpeak is een wereldwijde jongerenbeweging en onderzoek naar inzicht in jongeren, mogelijk gemaakt door AIESEC. We richten ons op het begrijpen van de hoop en uitdagingen rond verschillende kwesties die jongeren zoals wij aangaan. We verenigen een generatie jonge leiders die niet bang zijn om zich uit te spreken en actie te ondernemen voor zaken die er toe doen.

Kom jij op voor YouthSpeak? Jongeren met megafoons in hun hand.

YouthSpeak Resultaten

1. In de enquête van 2015 werden 42 000 stemmen opgevangen, uit meer dan 100 landen en gebieden. Dit jaar streven we naar 100 000 antwoorden!

2. Wereldwijd wist 55% van de jongeren niet wat de Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn. Weet jij het?

3. Slechts 3 maanden nadat de Verenigde Naties de nieuwe Global Goals hadden aangenomen, was AIESEC de eerste NGO die een evenement organiseerde om de rol van jongeren in het bereiken van de SDG's en de inzet van AIESEC om dit te realiseren, te definiëren.

YouthSpeak Forum met de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen als kubussen op het podium.

4. Een andere uitkomst van dit onderzoek was dat 51% van de Nederlandse jongeren denkt dat de samenleving er in 2030 slechter voor zal staan. In bijna alle andere delen van de wereld denkt de jeugd echter dat het dan beter zal gaan.

5. Familie is de grootste drijfveer voor jongeren in het leven.

6. In Nederland zijn de drie onderwerpen die jongeren het liefst zouden willen aanpakken: goed onderwijs, goede gezondheid en klimaatmaatregelen.

7. Uit de resultaten van de enquête blijkt dat de grootste angst voor de jeugd in Nederland bij het nadenken over de toekomst van onze wereld, het gebrek aan menselijkheid is.

8. Jaarlijks organiseert AIESEC wereldwijd ongeveer 180 YouthSpeak fora. Met deze evenementen brengen we zowel jonge als senior leiders met verschillende achtergronden samen, zodat ze inzichten kunnen delen en nieuwe perspectieven kunnen verwerven om de wereld vooruit te helpen. Onze focus ligt op het creëren van een inclusieve omgeving om te inspireren, betrekken en handelen!

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!