8 dingen die je moet weten over YouthSpeak - AIESEC in Nederland

8 dingen die je moet weten over YouthSpeak

YouthSpeak is een wereldwijde jongerenbeweging en onderzoek naar inzicht in jongeren, mogelijk gemaakt door AIESEC. We richten ons op het begrijpen van de hoop en uitdagingen rond verschillende kwesties die jongeren zoals wij aangaan. We verenigen een generatie jonge leiders die niet bang zijn om zich uit te spreken en actie te ondernemen voor zaken die er toe doen.

Kom jij op voor YouthSpeak? Jongeren met megafoons in hun hand.

YouthSpeak Resultaten

1. In de enquête van 2015 werden 42 000 stemmen opgevangen, uit meer dan 100 landen en gebieden. Dit jaar streven we naar 100 000 antwoorden!

2. Wereldwijd wist 55% van de jongeren niet wat de Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn. Weet jij het?

3. Slechts 3 maanden nadat de Verenigde Naties de nieuwe Global Goals hadden aangenomen, was AIESEC de eerste NGO die een evenement organiseerde om de rol van jongeren in het bereiken van de SDG's en de inzet van AIESEC om dit te realiseren, te definiëren.

YouthSpeak Forum met de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen als kubussen op het podium.

4. Een andere uitkomst van dit onderzoek was dat 51% van de Nederlandse jongeren denkt dat de samenleving er in 2030 slechter voor zal staan. In bijna alle andere delen van de wereld denkt de jeugd echter dat het dan beter zal gaan.

5. Familie is de grootste drijfveer voor jongeren in het leven.

6. In Nederland zijn de drie onderwerpen die jongeren het liefst zouden willen aanpakken: goed onderwijs, goede gezondheid en klimaatmaatregelen.

7. Uit de resultaten van de enquête blijkt dat de grootste angst voor de jeugd in Nederland bij het nadenken over de toekomst van onze wereld, het gebrek aan menselijkheid is.

8. Jaarlijks organiseert AIESEC wereldwijd ongeveer 180 YouthSpeak fora. Met deze evenementen brengen we zowel jonge als senior leiders met verschillende achtergronden samen, zodat ze inzichten kunnen delen en nieuwe perspectieven kunnen verwerven om de wereld vooruit te helpen. Onze focus ligt op het creëren van een inclusieve omgeving om te inspireren, betrekken en handelen!

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Covid-19 triggerde ons om creatiever te zijn in het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren voor onze leden en gebruik te maken van de mogelijkheden die de online wereld te bieden heeft. Daarom wilden we een inspirerend online netwerkevenement creëren voor onze leden. Een kans voor hen om aansluiting te vinden bij het nationale netwerk en op een waardevolle manier kennis te maken met verschillende soorten organisaties.

Wat is klimaatverandering?

Wat is klimaatverandering?

Klimaatverandering wordt gedefinieerd als een verschuiving in de gemiddelde omstandigheden van mondiale of regionale klimaatpatronen gedurende ongeveer 30 jaar. Dit veroorzaakt opwarming van de aarde en onverwachte weersomstandigheden in elk land op elk continent.

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

In haar blog van vorige maand schreef Anne dat voorlichting over jouw milieuvoetafdruk een eerste stap is om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Verschillende websites kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld pagina's die de milieu-impact van kleding laten zien...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!