Tussenjaar? Zó vul je dat in! - AIESEC in Nederland

Tussenjaar? Zó vul je dat in!

Je hoort het steeds vaker: mensen die een tussenjaar nemen tijdens, of na, hun vrijgezel. Niet heel gek vinden wij. Wanneer je aan één stuk door studeert, ben je namelijk al op vroege leeftijd student af. Dat klinkt misschien aantrekkelijk, maar er zitten de nodige voordelen aan het verlengen van je studentenleven. Bedrijven als ING, AHOLD en SHELL geven aan een tussenjaar te zien als een interessante aanvulling op jouw C.V., mits je kunt aantonen dat je jezelf op een bepaalde manier hebt ontwikkeld. Onderstaand vind je 4 manieren om het maximale uit je tussenjaar te halen.

Reizen

Azië, Australië, Zuid-Amerika of Rusland? Stap tijdens je tussenjaar uit je comfort zone! Tijdens je reis zal je zelfstandiger, meer open minded, creatiever en zelfbewuster worden. Deze termen zullen jouw C.V. boosten! Leer andere culturen kennen waardoor je makkelijker met verschillende typen mensen om zult kunnen gaan. Belangrijk om te weten is dat bedrijven wel kijken naar wat je tijdens je reis hebt gedaan. Feesten en op het strand liggen is daarbij niet genoeg. Een vrijwilligersproject, betaald werk of een ander project zijn nuttige invullingen voor je reis.

Reizen tijdens een tussenjaar

Vrijwilligersproject

Maatschappelijk verantwoord ingesteld, je inzetten voor een ander en gemotiveerd zijn om dingen te leren en je opgedane kennis over te brengen. Vrijwilligersprojecten geven jou de kans je op deze gebieden te ontwikkelen. Voor veel bedrijven is vrijwilligerswerk een pré op je C.V.. Voorlichting geven aan kinderen, een startup helpen groeien of Engelse les geven?! Je hebt oneindig veel verschillende keuzes wanneer het gaat om vrijwilligerswerk. Het mooie aan vrijwilligerswerk is dat je, naast dat je jezelf enorm ontwikkeld, jouw kennis en vaardigheden kunt overbrengen op andere mensen, die daar de rest van hun leven iets aan hebben.

Professioneel podium in het buitenland

Ga op stage in het buitenland! Verantwoordelijkheid, professionele ontwikkeling, leiderschapskwaliteiten en time management zijn enkele van de vele vaardigheden die je tijdens een stage in het buitenland zult ontwikkelen. Het is goed voor je ontwikkeling om naast je academische kennis, praktische werkervaring op te doen. Hiermee heb je zeker een stapje voor op de rest!

Bestuursjaar

Bestuursjaar tijdens een tussenjaar

Naast alle buitenlandervaring zijn er ook binnenlandse ervaringen die jou zullen helpen in je professionele carrière. Een bestuursjaar is hier een van de vele van! Een parttime bestuursjaar valt in de meeste gevallen goed te combineren met je studie. Dit is anders met een fulltime bestuursjaar waarin je in jouw tussenjaar de volledige verantwoordelijkheid neemt binnen een organisatie of vereniging. Naast dat je tijdens een bestuursjaar ontzettend veel nieuwe mensen ontmoet, je jezelf inzet voor anderen en een goede band opbouwt met je bestuursgenoten, ontwikkel je jezelf in hoog tempo en kom je vaak met interessante bedrijven in aanraking. Aanrader dus! Ben jij geïnteresseerd in een bestuursjaar? Ieder half jaar komen er weer functies vrij bij AIESEC Nederland. Voor meer informatie over verschillende functies, kijk op onze website.

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Covid-19 triggerde ons om creatiever te zijn in het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren voor onze leden en gebruik te maken van de mogelijkheden die de online wereld te bieden heeft. Daarom wilden we een inspirerend online netwerkevenement creëren voor onze leden. Een kans voor hen om aansluiting te vinden bij het nationale netwerk en op een waardevolle manier kennis te maken met verschillende soorten organisaties.

Wat is klimaatverandering?

Wat is klimaatverandering?

Klimaatverandering wordt gedefinieerd als een verschuiving in de gemiddelde omstandigheden van mondiale of regionale klimaatpatronen gedurende ongeveer 30 jaar. Dit veroorzaakt opwarming van de aarde en onverwachte weersomstandigheden in elk land op elk continent.

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

In haar blog van vorige maand schreef Anne dat voorlichting over jouw milieuvoetafdruk een eerste stap is om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Verschillende websites kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld pagina's die de milieu-impact van kleding laten zien...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!