Mijn NST Blog ervaring - AIESEC in Nederland

Mijn NST Blog ervaring

Hoe mijn AIESEC-ervaring begonblogfoto op typemachine

Na een jaar deel te hebben uitgemaakt van AIESEC in Tilburg, was ik nog lang niet klaar met de AIESEC-ervaring. Ik vond echter ook dat ik verder moest studeren voordat ik nog een jaar alleen aan deze organisatie wijdde. Daarom besloot ik te solliciteren naar een van de NST posities voor de termijn 2019/2020. NST staat voor National Support Team, wat betekent dat het werk dat het NST doet bestaat uit het ondersteunen van het nationale bestuur van AIESEC in Nederland.

Waarom de blog?

Hoewel er veel aantrekkelijke functies beschikbaar waren, sprak de functie van blogger mij het meest aan. Ik ben altijd al een creatief persoon geweest en had affiniteit met schrijven. Ik had echter nog geen ervaring met professioneel schrijven. Dus de blogfunctie was een geweldige manier om dit ook te ervaren.

Vanaf augustus 2019 is de NST-termijn begonnen. Samen met mijn teamleider begonnen we met het definiëren van wat we precies met de blog wilden doen. Dingen die we bespraken waren welke content we wilden schrijven, hoeveel teamvergaderingen we wilden en hoe we wilden samenwerken. En toen was het eigenlijk tijd om te beginnen met schrijven.

werkinstelling voor bloggerervaring, inclusief laptop, notebook

Wat heb ik geleerd?

Als ik terugkijk naar alle blogs die ik in deze periode heb geschreven, geloof ik dat mijn schrijven een stuk beter is geworden. Ik gebruik nog steeds dezelfde schrijfstijl als in het begin, maar de kwaliteit van mijn formuleringen is verbeterd. Bovendien heb ik als blogteamlid geleerd in een team te werken met uitsluitend online vergaderingen (zelfs voordat de Corona pandemie plaatsvond), aangezien Jesler en ik erg ver uit elkaar wonen.

Trouwens, ik begon de kleine dingen in het leven in twijfel trekken meer. Dit klinkt misschien gek, maar als je veel moet schrijven, krijg je jouw creativiteit van het kijken naar de dingen in het leven die gebeuren rond u. Hieronder vallen ook de 'normale' dagelijkse activiteiten. Bijvoorbeeld, toen ik een van mijn blogs schreef: ''Hoe om te gaan met teleurstellingen''. Ik kwam op het idee omdat ik de dag ervoor mijn bus had gemist.

Meisje dat praat over haar Blogger-ervaringTen slotte heb ik geleerd hoe je kritischer zijn. Niet alleen werd ik kritischer over mijn eigen schrijven. Maar ook over mijn eigen overtuigingen over het leven in het algemeen. Toen ik begon met het schrijven van een blog, keek ik altijd op informatie vooraf over dat specifieke onderwerp. En aangezien veel blogs een beetje filosofischeOok begon ik meer na te denken over deze onderwerpen dan wanneer ik er niet over zou schrijven.

10/10 aanbevelen mijn ervaring!

Al met al had ik een geweldige ervaring om deel uit te maken van het NST-blogteam voor Nederland, en ik zou het iedereen aanraden die betrokken wil blijven bij AIESEC en zijn creatieve schrijfvaardigheden wil verbeteren.

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages aan met als doel leiderschap bij jongeren te ontwikkelen. Je kunt hier meer lezen over hoe het is om als lid deel uit te maken van AIESEC.

Meer lezen
Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Connect Youth: Doelgericht netwerken

Covid-19 triggerde ons om creatiever te zijn in het vinden van nieuwe manieren om waarde te creëren voor onze leden en gebruik te maken van de mogelijkheden die de online wereld te bieden heeft. Daarom wilden we een inspirerend online netwerkevenement creëren voor onze leden. Een kans voor hen om aansluiting te vinden bij het nationale netwerk en op een waardevolle manier kennis te maken met verschillende soorten organisaties.

Wat is klimaatverandering?

Wat is klimaatverandering?

Klimaatverandering wordt gedefinieerd als een verschuiving in de gemiddelde omstandigheden van mondiale of regionale klimaatpatronen gedurende ongeveer 30 jaar. Dit veroorzaakt opwarming van de aarde en onverwachte weersomstandigheden in elk land op elk continent.

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

Duurzaam reizen: Hoe de wereld te bereizen zonder te vliegen

In haar blog van vorige maand schreef Anne dat voorlichting over jouw milieuvoetafdruk een eerste stap is om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Verschillende websites kunnen je daarbij helpen, bijvoorbeeld pagina's die de milieu-impact van kleding laten zien...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!