5 redenen om vrijwilligerswerk in het buitenland te doen

5 redenen om vrijwilligerswerk in het buitenland te doen

Tegenwoordig heb je als jongvolwassenen honderden opties om je zomer door te komen. Je kunt op zuipvakantie naar Lloret, Ibiza of Sunny Beach. Je kunt de hele zomer gaan werken. Of je reist het hele land door om festivals te pakken. Maar steeds meer jongeren kiezen er tegenwoordig voor om vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen. Waarom? Lees het hier!

1. Ervaar een cultuur als een lokale, niet als een toerist.

Als je vrijwilligerswerk in het buitenland gaat doen, kom je hoe dan ook in contact met de lokale bevolking. Vaak woon je zelfs bij een gastgezin. Op deze manier omzeil je de toeristische plekken en leer je de lokale cultuur echt kennen!

Tijdens vrijwilligerswerk in het buitenland maak je het land mee als een lokale

2. De magie gebeurt buiten jouw comfort zone

Misschien heb je het wel al ooit gehoord, maar het is echt waar: je leert het meest buiten je comfort zone. Als vrijwilliger word je tijdelijk 'losgesneden' van alle banden met thuis: een vreemde omgeving, andere mensen, ander eten en andere bezigheden. Hierdoor zal je jezelf ontwikkelen en nieuwe vaardigheden leren.

3. Draag bij aan een samenleving

Tijdens je project help je hiermee meestal de lokale bevolking. Je kunt bijvoorbeeld Engels les gaan geven op een basisschool of toeristische bedrijven helpen hun markt beter te begrijpen. Mocht je ervoor kiezen om een project met AIESEC te gaan doen draag je daarmee altijd bij aan een van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Deze doelen zijn opgesteld door de Verenigde Naties en ieder AIESEC project is gekoppeld aan een van deze doelen.

4. Leer een vreemde taal

Heb jij altijd al beter willen worden in het Frans, Duits, Spaans, Portugees of simpelweg Engels? Als vrijwilliger in het buitenland zullen jouw taalvaardigheden in een stroomversnelling komen. Zeker als je ervoor kiest om bij een gastgezin te verblijven, want vaak spreken deze gebrekkig of zelfs geen Engels!

5. Internationale vrienden voor het leven

Vrijwilligerswerk doe je vrijwel nooit alleen. Je werkt samen met andere vrijwilligers, vaak van over de hele wereld. Je werkt wekenlang samen aan hetzelfde project en dit schept een band. AIESEC is vertegenwoordigd in 126 landen. Dit zorgt ervoor dat er op onze projecten altijd veel verschillende nationaliteiten worden vertegenwoordigd.

Lijkt het jou leuk om vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen? Schrijf je dan nu in via aiesec.nl/aanmelden.

Tijdens vrijwilligerswerk in het buitenland maak je internationale vrienden

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!