Vergeet nooit lief te hebben - AIESEC in Nederland

Vergeet nooit lief te hebben

Van Nederland naar Griekenland - na 4 uur vliegen plus 3,5 uur met de bus kwam ik aan op mijn bestemming: Patras! De op twee na grootste stad van Griekenland, gelegen in het noordwesten. Het was kleiner dan ik had verwacht, maar met hele mooie uitzichten op zee en bergen. In de late namiddag kun je er altijd een kopje koffie drinken en genieten van de zon die in de bergen ondergaat.

"Ik was zo blij dat ik mijn cultuur met hen kon delen en de diversiteit kon laten zien."

Mijn project

Mijn project "Transformeer wil culturele en sociale discriminatie voorkomen en verschillende culturen en tradities presenteren aan kleine kinderen in Griekenland. Ik werkte voor een kleuterschool en assisteerde de leraren. De kinderen waren ongeveer 4-5 jaar oud. Ik herinner me dat de eerste dag dat ik naar de klas ging, ze zo verlegen waren om een nieuw gezicht uit een ander land te zien. Maar ze hebben allemaal zo'n warme en stralende glimlach die jouw hart kan doen smelten. Ik probeerde in het Engels met hen te praten en dicht bij hen te zijn. Verrassend genoeg zei één kind tegen de leraar dat ik een heel warme glimlach had! Ik was daar zo ontroerd en blij om!

"Dat is de liefde die kinderen hebben en dat is de liefde die kinderen je leren: puur en oprecht."

vrijwilligers in GriekenlandIk deed mee aan de dagelijkse routine met alle kinderen, zingen, dansen en spelletjes spelen. Ik werd meteen verliefd op de Griekse begroeting: mensen kussen jouw wang en omhelzen je de hele tijd. Dat hielp me om heel snel dicht bij de kinderen te zijn! Elke dag als ik de deur opendeed, renden de kinderen blij naar me toe, omhelsden me, kusten me en noemden me juffrouw Jing (in het Grieks). Dat is de liefde die kinderen hebben en dat is de liefde die kinderen je leren: puur en oprecht.

Mijn Chinese cultuur delen

Het was zo leuk om mijn Chinese cultuur te laten zien: de nieuwjaarstraditie, het Chinese dierenriemsysteem, het dagelijks leven, enz. Ik zal nooit de blije gezichten en de lach van de kinderen vergeten. Ik herinner me dat toen ik de video van de drakendans aan de kinderen liet zien, die ze nooit eerder hadden gezien, de kinderen en de lerares zo opgewonden waren! Ze bleven klappen en vroegen om het steeds opnieuw te bekijken. Ik was zo blij dat ik mijn cultuur met hen kon delen en de diversiteit kon laten zien.

Bij het afscheid nemen

vrijwilligerswerk in Griekenland en werken met kinderenAnderhalve maand is kort, en het is nooit gemakkelijk om afscheid te nemen. De juf vroeg de kinderen voor mij te schilderen en toen de juf mij het door hen voorbereide cadeau gaf, kon ik niet stoppen met huilen. De juf ook. Kinderen kwamen me omhelzen en namen afscheid. Ik zal ze waarschijnlijk nooit meer ontmoeten, hun glimlach, schattige gezichtjes en warme harten...

Wens dat ze allemaal gelukkig en gezond opgroeien.

De vrijwilligerservaring gaf me de kans om dit prachtige land, de hartelijke mensen en ook mezelf te ontdekken. Vergeet nooit lief te hebben, met jouw hart en ogen.

Zonsondergang aan zee in Griekenland

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!