Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Deze blog is geschreven door Sule. Zij nam deel aan AIESEC's Nour project en ging op uitwisseling naar Marrakech, Marokko.


Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, voelde het alsof ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit alleen naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen waar ik op kon vertrouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project alleen te doen , en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

Alleen reizen, op uitwisseling naar Marokko

Marokko was een geweldige ervaring voor mij. Ik had nooit gedacht dat vijf weken zoveel konden toevoegen aan een persoon. Voor mijn project was ik vrijwilliger bij de High Atlas Foundation in Marrakech, een organisatie waar mensen anderen helpen en ondersteunen. Ze hebben projecten voor vrouwenemancipatie, onderwijs voor kinderen en het planten van bomen. De stichting is een plek waar je je op je gemak voelt en waar je in korte tijd deel kunt uitmaken van hun gemeenschap. Ik ben in zoveel persoonlijke aspecten gegroeid die ik niet eens als doel voor mezelf had gesteld. Ik heb zoveel kunnen leren van zoveel mensen die ik daar heb ontmoet. Niet alleen van de lieve Marokkanen, maar ook van de andere uitwisselingsdeelnemers die met AIESEC uit verschillende landen daarheen kwamen. Ik heb zoveel vrienden gemaakt, we hebben zoveel met elkaar gedeeld, we zijn familie geworden.

We waren in staat om de Marokkaanse cultuur samen, de zeer vriendelijke en omhelzende mensen die meer dan bereid zijn je te helpen als je in nood bent. Eerst kan het voelen alsof de mensen erg assertief zijn, vooral in Marrakech. Andere reizigers op uitwisseling naar Marokko ontmoeten

Maar hoe meer je je erin mengt, hoe mooier alles wordt. Zolang je hun cultuur verwelkomt en probeert met hen in contact te komen, verwelkomen ze je onmiddellijk en laten ze je graag hun manier van leven zien.

Ik wil Marokko niet in een paar zinnen veralgemenen, want dit enorme land met fantastische landschappen verschilt zoveel van elkaar. De mensen in Fez zijn anders dan de mensen in Agadir. De nomaden in de Sahara zijn anders dan de mensen in Essaouira. Ze hebben hun heerlijke thee en warme hart gemeen. Toch verschillen ze in zoveel details en dat is mooi om te ontdekken. Het is natuurlijk heel anders dan Nederland en juist daarom bestaat de Nour project .

Het gaat erom de verschillen te accepteren, andere tradities te verwelkomen. Proeven van lokaal eten tijdens de uitwisseling naar MarokkoWe moeten stoppen met het opdringen van onze eigen normen aan anderen. Ja, wij mensen hebben onze eigen manieren. En ja, iedereen verschilt van elkaar. Maar het cruciale is dat we elkaar respecteren en dat we niet stereotyperen en afstand nemen van de tradities en manieren van anderen. Op het moment dat je toestaat dat hun cultuur een deel van jou wordt, ben je in staat om... ontdek een andere magische wereld.

Alles wat ik kan zeggen is dat AIESEC mij een kans heeft gegeven om mezelf te ontwikkelen. Ik heb net een klein deel van de geweldige rijke Marokkaanse cultuur ontdekt. Ik hoop dat ik een klein deel van een grote kloof tussen verschillende culturen kan overbruggen.

Sule Altuntas

Ontdek landschappen op uitwisseling naar Marokko

 

Meer lezen
Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Omgaan met de stress van thuiswerken

Omgaan met de stress van thuiswerken

Veel mensen beschouwen thuiswerken als een algemeen doel voor hun evenwicht tussen werk en privé. Zij werken met behulp van evoluerende technologieën zoals Skype, Zoom, FaceTime, Slack, Google Hangouts en cloud computing. Onlangs heeft het thuiswerken een impuls gekregen door de huidige wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

Organisatie van de wereldwijde gezondheidscyclus

  Het organiseren van de mondiale gezondheidscyclus AIESEC is in essentie 1) een leiderschapsorganisatie, 2) die zorgt voor interculturele uitwisselingen. COVID-19 sloot dat laatste af zoals we het kennen. Onze uitdaging was om het op zoom te organiseren. De aanvankelijke uitdaging "Nou, er is niet veel...

De kracht van culturele intelligentie

De kracht van culturele intelligentie

Een derde type intelligentie, dat pas na het begin van de 21e eeuw is geïntroduceerd, is CQ; Cultural Quotient, of culturele intelligentie. De culturele expressie van ieder mens (bv. zijn manier van spreken, overtuigingen, normen, lichaamstaal, rituelen enz.) wordt beïnvloed door de culturele samenleving waarvan hij deel uitmaakt of vroeger deel uitmaakte. Door deze unieke, intrinsieke verzameling cultuur die ieder mens met zich meedraagt, zijn we allemaal verschillend.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!