Daag jouw innerlijke trekker uit in Patagonië!

Wandelen? Hmm, niet echt mijn ding. Dat dacht ik tenminste toen ik precies een jaar geleden op een vlucht van Amsterdam naar Buenos Aires sprong. Ik was op weg naar het land van beroemde steaks, heerlijke Malbec-wijn en tangodansen in oude kathedralen met 70-jarige Argentijnse mannen (geloof me, dat was geweldig). Terugkijkend - dit alles was geweldig. Wat me echter het meest bijblijft van mijn maand in Argentinië is het wilde zuiden, het immense land van dorre steppe, de uitgestrektheid tot in het oneindige; mijn warme welkom in Patagonië.

Patagonië - een wandelparadijs in Argentinië

Patagonië strekt zich uit over Chili en Argentinië en bestaat uit kobaltkleurige fjorden, enorme gletsjers en nationale parken vol met sneeuw bedekte bergen. Eén daarvan, El Calafate, is de beste stop voordat je naar de immense Perrito Moreno gletsjer gaat. Dit is een absolute must!

Dan vraag je je misschien af hoe ik mijn innerlijke wandelaar gekanaliseerd heb? Nou, dat gebeurde allemaal in wat bekend staat als de trekkingshoofdstad van Argentinië, de nummer 1 bucketlistplek van elke serieuze wandelaar; El Chaltén. Dagen van ongeveer 7 of zelfs 8 uur wandelen resulteren in prachtige uitzichten op de berg Fitz Roy en de Cerro Torre. Natuurlijk zijn we niet meteen aan het begin begonnen met de langste routes. Gelukkig zijn er verschillende opties waarbij de kortste slechts 2 uur duurt. Deze brengt je naar de Las Aguilas uitzichtpunten, die ook erg mooi zijn.

Mijn laatste tip is de wandeling naar Laguna Capri, die ongeveer 4 uur duurt. Stel je een glinsterende blauwe waterlagune voor - heb je die in gedachten? Voeg nu de omringende pieken vol sneeuw van het Fitz Roy massief toe en adem het bos om je heen in. Dit is de beste plek om een pauze in te lassen, achterover te leunen en te genieten van de stilte om je heen.

bergen in Patagonië in Argentinië lijken een droom voor iedereen die van wandelen houdt.

Patagonië zal je verrassen. Niet alleen omdat de wifi in El Chaltén via de satelliet verloopt en daardoor extreem en frustrerend traag of soms zelfs onbestaande is. Maar vooral vanwege de immense schoonheid van de landschappen om je heen. Ik zou zeggen: ga deze wandelhub bezoeken!

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!