5 redenen om vrijwilligerswerk te doen in Guatemala - AIESEC in Nederland

5 redenen om vrijwilligerswerk te doen in Guatemala

Mijn naam is Gwen, en dit jaar kreeg ik de kans om naar Guatemala te reizen om de vrijwilligersprojecten van AIESEC te bekijken. Ik werd verliefd op het land en zijn cultuur, en ik was verbaasd over het enthousiasme en de toewijding van de lokale AIESECers om van hun land een betere plek te maken. Dus hier zijn vijf redenen waarom ik denk dat je deze zomer vrijwilligerswerk in Guatemala zou moeten doen!

Leef als een lokale bewoner!

Guatemala is een fascinerend en prachtig land dat veel reizigers aantrekt. Maar leven en werken in het land zal je de ware essentie van Guatemala laten zien. Als je vrijwilligerswerk doet, kom je elke dag in contact met de lokale bevolking en ervaar je de echte Guatemalteekse manier van leven.

Een meetbare impact hebben als vrijwilliger

Door vrijwilligerswerk te doen bij AIESEC draag je bij aan projecten die direct bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN. Bovendien worden alle projecten van AIESEC georganiseerd door de lokale bevolking. Dat betekent dat je je inzet voor doelen die aansluiten bij de lokale realiteit. Samen met de lokale bevolking en een groep internationale vrijwilligers van over de hele wereld kun je een meetbare impact hebben op een zaak waar je gepassioneerd over bent.

Spaans leren

Heb je altijd al vloeiend Spaans willen spreken? Zes weken vrijwilligerswerk doen en in Guatemala wonen zal zeker jouw taalvaardigheden flink verbeteren. En wist je dat het Spaanse accent in Guatemala een van de schoonste en makkelijkst te begrijpen is in Latijns-Amerika? Dit betekent dat je je snel vertrouwd zult voelen om met de lokale bevolking te praten!

onze global volunteer deelnemer in guatemala met vlag en vrienden

Ontdek het land buiten de gebaande paden

De meeste projecten van AIESEC in Guatemala vinden plaats in kleinere gemeenschappen, plaatsen die gewoonlijk niet door toeristen worden bezocht. Dit betekent dat u delen van Guatemala zult ontdekken die voor de meeste reizigers verborgen blijven. Het betekent ook dat je rechtstreeks getuige kunt zijn van de impact die je hebt! Deze gemeenschappen zullen je met open armen ontvangen, en na zes weken zul je je als een van de lokale bevolking voelen.

Ontdek een werkelijk fascinerend land en cultuur

Guatemala is een prachtig land. Van vulkanen, koloniale steden, Caribische stranden, regenwouden tot oude Maya ruïnes - het land heeft veel te bieden! Maar meer dan dat, Guatemaltecas zijn erg gastvrij en zijn er trots op je hun land te laten zien. Door vrijwilligerswerk te doen in Guatemala leer je niet alleen de natuur en cultuur van het land kennen, je draagt ook bij aan een betere plek voor toekomstige generaties.

Geïnteresseerd? Meld je dan hier aan of lees hier meer over AIESEC vrijwilligers in het buitenland.

Meer lezen
De essentie van feminisme

De essentie van feminisme

Hoe kunnen we de essentie van het feminisme overbrengen? -door Iasmina Caramidariu Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om feminisme en gendergelijkheid. Het lijkt nog steeds een TABOO voor mensen om over te praten. Waarom is dat zo? Waarom wordt feminisme gezien in een slechte naam, zelfs als het slechts een...

Klimaatactie in Italië

Klimaatactie in Italië

Ik neem je mee op een reis van klimaatactie, vreugde, tranen en ontwikkeling door Italië. Het was 1 juni 2021 toen ik besloot dat ik op een vrijwilligersproject met AIESEC in Turijn zou gaan. Ik besloot dat ik deel wil uitmaken van de verandering. Mijn...

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Hoe maak je van jouw marketingstage een succes?

Als je op het AIESEC portal zoekt naar Global Talent projecten, kom je heel veel business en marketing stages tegen. Gelukkig voor jou als je daar interesse in hebt! Maar je vraagt je misschien af waarom er zo veel zijn? Nou, dat is...

jouw omruil paklijst

jouw omruil paklijst

Nu de zomervakantie voor de deur staat, komen er ook veel vrijwilligersprojecten en stages. Maar wat moet je inpakken voor zo'n nieuwe spannende ervaring? Zelfs als je al vaak in het buitenland bent geweest en een expert bent in inpakken, zijn er zeker momenten dat je iets mist. Om je te helpen de beste voorbereiding te hebben voor jouw project, of elke andere vakantie, hebben we een speciale AIESEC uitwisseling paklijst gemaakt!

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Geïnspireerd, mondig en klaar voor verandering: Het verhaal van vier jonge leiders in de hedendaagse wereld

Als we het over jonge leiders hebben, denken mensen al snel aan Greta Thunberg of Mark Zuckerberg, vanwege hun media-aandacht of Greta's bekende, activistische toespraken over klimaatverandering. Maar stiller gezegd zit de wereld vol met jonge, inspirerende leiders die proberen een stabielere, duurzamere en meer inclusieve wereld te creëren voor toekomstige generaties, minderheidsgroepen of de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Cultuur ontdekken in Marokko: Een uitwisseling naar Marrakech

Toen ik besloot deel te nemen aan de Nour project van AIESEC, had ik het gevoel dat ik iets impulsiefs maar dappers deed. Ik ben nog nooit in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Ik had altijd mensen op wie ik kon bouwen, zoals vrienden en familie. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen door dit project in mijn eentje te doen, en ik wilde een andere cultuur ontdekken en omarmen.

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

3 Inspirerende TED-talks over ongelijkheid

We hebben een aantal inspirerende TED-talks over ongelijkheid voor je verzameld. De sprekers in deze video's beschrijven hun visie op ongelijkheid en wat de wereld nodig heeft om dit te veranderen. Laat deze mensen je inspireren, om nieuwe manieren van denken over ongelijkheid en de weg naar verandering te creëren.

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

4 Tips om jouw CV te laten opvallen

Gemiddeld besteden recruiters 5 tot 7 seconden aan het screenen van een cv voordat ze beslissen of ze verder gaan met de sollicitant of niet. Dat staat gelijk aan de gemiddelde tijd die we besteden aan het bekijken van een Instagram post op onze feed. Dus, hier zijn enkele tips die jouw CV kunnen helpen opvallen in een grote pool van sollicitanten.

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

Mijn AIESEC vrijwilligersproject in Italië

In januari 2020 heb ik deelgenomen aan een AIESEC project over milieu en duurzaamheid in Castellana Grotte, Italië. Ik had het geluk om zes weken te verblijven in een van de mooiste kleine dorpjes waar ik ben geweest. Mijn werk bestond uit het onderwijzen van de kinderen in de lokale middelbare school over de SDG's van de VN en duurzaamheid. Mijn mede AIESEC studenten waren zo vriendelijk om me op te halen in Bari. Ze zorgden ervoor dat ik veilig was en lieten me zien hoe ik naar mijn bestemming moest reizen.

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!