SDG 17 - Partnerschap voor de doelstellingen - AIESEC in Nederland

SDG 17 - Partnerschap voor de doelstellingen

De beste partnerschappen zijn niet afhankelijk van een louter gemeenschappelijk doel, maar van een gedeelde weg van gelijkheid, verlangen en niet geringe passie.

Net zo belangrijk

Dat klopt, deze tweede blog in de SDG-serie gaat over SDG 17 - Partnerschap voor de doelen. Voor mij leek deze SDG vroeger wat minder belangrijk dan de andere. Als je het vergelijkt met SDG 1, nul honger, bijvoorbeeld, lijkt SDG17 gewoon wat minder urgent. Maar nadat ik er meer kennis over had opgedaan, begon ik te geloven dat dit doel wel eens de SDG zou kunnen zijn die nodig is om te bereiken. elke andere... duurzame ontwikkeling doel.

Ik heb geen fascinerende verhalen die op een van de SDG's van toepassing zouden kunnen zijn. Ik ben bijvoorbeeld nooit in India geweest en heb de problemen met genderongelijkheid met eigen ogen gezien. Ik heb geen boeiend verhaal over klimaatverandering dat u niet eerder gehoord zou hebben, en ik heb de verschrikkingen van honger niet met eigen ogen gezien. Maar waar ik wel veel van weet is dat ik deel uitmaakt van een team. Gedurende mijn hele studententijd ben ik actief in verschillende organisaties, ik deed een bestuursjaar bij AIESEC, en ik deed veel groepsprojecten voor de universiteit natuurlijk.

Goede samenwerking is de sleutel

Als je een groepsproject begint, bespreek je normaal gesproken eerst bespreken. wat je als team moet doen. Zodra alles duidelijk is, begin je misschien in één keer aan het project te werken. Maar waarschijnlijker is dat er een plan wordt opgesteld en het werk wordt verdeeld over de verschillende teamleden. Zodra u werkt aan jouw taken voor het product, draagt u bij aan het algemene team doel. Als elk individueel teamlid zich houdt aan de afgesproken taken en deadlines, zal het algemene teamdoel (waarschijnlijk) worden gehaald. met succes.

Werken als een team is precies waar SDG 17 over gaat. Het doel van SDG 17 is om verbeteren de samenwerking tussen landen door nationale plannen te ondersteunen om alle doelen te bereiken. Met andere woorden, door met andere landen samen te werken, zal elk land er op nationaal niveau van profiteren. Bevordering van internationale handelen de ontwikkelingslanden helpen hun export maakt allemaal deel uit van een universeel, op regels gebaseerd en billijk handelsstelsel dat eerlijk en open is en iedereen ten goede komt.

Ook al klinkt het nu heel eenvoudig, samenwerken is moeilijker dan het klinkt. Je hebt vast wel eens in jouw een project meegemaakt waarbij een teamlid helemaal niet meewerkte. Of iemand die niet begreep wat hij/zij deed en het project in de war stuurde. Stel je voor dat deze of andere problemen zich voordoen op globaal-niveau. Het zal verschillende jaren om een doel te bereiken en zal niet zonder tegenslagen zijn.

Lopende projecten

Voorbeelden van momenteel lopende projecten zijn in de eerste plaats de verbeterde toegang tot technologie en internet. In 2018 hadden 3,9 miljard mensen toegang tot internet. Maar het uiteindelijke doel is natuurlijk dat iedereen in de wereld deze toegang heeft.

 Ten tweede, de import tarieven werden verlaagd, wat leidde tot een toename van de internationale handel. In 2017 daalden de handelsgewogen tarieven tot gemiddeld 2,2% wereldwijd. Er blijven echter grote verschillen op regionaal niveau die de mondiale economische onevenwichtigheden weerspiegelen.

Deze twee voorbeelden hadden al een grote impact op de wereld, maar er zal nog veel meer nodig zijn inspanning, samenwerkingen tijd om nog meer doelen te bereiken.

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!