"Obruni, Obruni": Mijn vrijwilligersreis naar Ghana - AIESEC in Nederland

"Obruni, Obruni": Mijn vrijwilligersreis naar Ghana

 

Terwijl ik me voorbereidde op mijn vrijwilligersreis naar Ghana, worstelde ik met vragen als "Hoe zal ik reageren op deze nieuwe omgeving?" en "Zal ik het daar naar mijn zin hebben?". Omdat ik nog nooit buiten Europa had gereisd, waren de weken voor mijn vertrek gevuld met onzekerheid. Ik had geen idee wat ik kon verwachten in een land met een cultuur die enorm verschilde van wat ik kende toen ik opgroeide. Desondanks zei ik tegen mezelf "Ach, er is nu geen weg meer terug".

Een warm welkom

Op 30 augustus stapte ik in het vliegtuig en landde ik in een onbekend land met een onbekende cultuur. Gelukkig ontdekte ik al snel dat Ghanezen tot de meest gastvrije en vriendelijke mensen op aarde behoren en het voelde bijna meteen alsof ik een nieuw thuis had gevonden. Bij aankomst maakte ik kennis met een term die me mijn hele reis als vrijwilliger in Ghana zou achtervolgen. De lokale bevolking noemde me "Obruni", wat in hun taal vertaald "buitenlander" of, in mijn geval, "blanke" betekent. Gezien mijn enorme lengte en blanke huid was het makkelijk te begrijpen waarom ze me zo noemden. Voor hen was ik de perfecte "Obruni". Ik vond het dan ook erg grappig en heb er veel om gelachen met de rest van mijn Obruni-bende.

vrijwilligersreis naar ghana

Een culturele ervaring

Tijdens mijn vrijwilligersreis in Ghana dompelde ik mezelf onder in de lokale cultuur en leerde ik veel mensen kennen met verschillende perspectieven op het leven. De gesprekken met hen waren verfrissend en openden mijn ogen, omdat ik hun unieke levensverhalen leerde kennen. Door deze ervaring kreeg ik een gevoel van dankbaarheid voor de privileges die we in Nederland hebben. Het deed me ook beseffen dat zelfs kleine gebaren een grote impact kunnen hebben op de wereld.

vrijwilligersreis naar ghana

Een levensveranderende reis

Achteraf gezien voel ik me ongelooflijk gelukkig dat ik aan dit project ben begonnen. Niet alleen heb ik een nieuw land verkend met een geheel eigen mentaliteit en cultuur, maar ik heb me ook verdiept in mijn eigen interesses en zelfontdekking. Deze ervaring was echt levensveranderend. Aan iedereen die dit leest en overweegt om deel te nemen aan de Medicine Project of een soortgelijke onderneming, moedig ik van harte aan om je aan te melden. Ik weet zeker dat je er geen spijt van zult krijgen.

Waarom jij vrijwilligerswerk zou moeten doen bij AIESEC!

Bram Vrielink

vrijwilligersreis naar ghana

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!