Laten we het hebben over de olifant in het water. - AIESEC in Nederland

Laten we het hebben over de olifant in het water.

Plastic afval is een enorm probleem. Elk jaar belandt er 12 miljoen ton plastic in onze oceanen. Het is tijd om de olifant in het water te bespreken. Plastic voor eenmalig gebruik is een menselijke verslaving die we onder ogen moeten zien. Plasticvervuiling heeft niet alleen gevolgen voor onze wateren en het zeeleven, maar ook voor de menselijke voedselketen en onze algemene gezondheid(plasticoceans.org).

Youth 4 Global Goals

Als AIESEC ondernemen we actie. We werken samen met de Verenigde Naties om hen te helpen de Sustainable Development Goals (SDG's) te bereiken: 17 Global Goals om een einde te maken aan extreme armoede, ongelijkheid en klimaatverandering tegen 2030. Youth 4 Global Goals is een initiatief van AIESEC waarmee we jongeren willen mobiliseren voor de implementatie van de Sustainable Development Goals. Ons initiatief heeft tot doel jongeren voor te lichten over de SDG's en praktische mogelijkheden voor vrijwilligerswerk te bieden om hun potentieel te ontplooien en tegelijkertijd actieve wereldburgers te zijn.

Leven onder water

Een van de SDG's is 'Leven onder water'. Om dit doel te bereiken moeten we onder meer de verontreiniging van de zee terugdringen. Tegen 2025 moeten we alle soorten mariene verontreiniging voorkomen en aanzienlijk verminderen, met name door activiteiten op het land, waaronder marien afval en verontreiniging door voedingsstoffen.

We hebben jouw hulp nodig.

En dit is waar we jouw hulp bij nodig hebben. jouw acties zijn belangrijk. We leven in een tijdperk waarin plastic voor eenmalig gebruik de norm is, in plaats van de uitzondering. We moeten opnieuw nadenken over hoe we plastic gebruiken en actie ondernemen om onze plastic voetafdruk te verkleinen.
Een heel gemakkelijke manier om dit te doen is door gewoon de fles die we net hebben gegeven opnieuw te gebruiken. Het is een geschenk, van ons aan jou, omdat we willen dat je ons helpt in onze zaak. Als je, in plaats van elke dag een nieuwe fles water te kopen, deze fles gebruikt tijdens jouw studentenleven, bespaar je meer dan 40 kilo plastic1!

Dus alsjeblieft, hergebruik deze fles.

1. Eén fles per dag gedurende vier jaar, 40 gram per fles: (365 x 4 x 40)/1000 = 40,88

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!