6 tips voor beter tijdsbeheer - AIESEC in Nederland

6 tips voor beter tijdsbeheer

6 tips voor beter tijdsbeheer

Hoe vaak raak je als student overweldigd door alle deadlines, verantwoordelijkheden en to-do's? Proberen onze studies te combineren met deeltijdse jobs, vrijwilligerswerk, sport of gewoon een sociaal leven is een van de grootste oorzaken van stress voor studenten. Dit probleem kan worden aangepakt met beter timemanagement. We hebben meer te vertellen dan alleen het maken van een eenvoudige to-do lijst, dus blijf op de hoogte voor 6 tips en technieken om je te helpen je tijd beter te beheren jouw !

1. Ken jouw prioriteiten

Bij tijdbeheer is prioritering de sleutel. Eisenhower biedt ons een kader dat ons helpt verschillende taken te vergelijken op hun waarde en afstemming op de doelen.

de eisenhower beslissingsmatrix voor beter tijdsbeheer

Wij noemen het eerste kwadrant Doen omdat de taken ervan belangrijk zijn voor jouw leven en carrière en vandaag of uiterlijk morgen gedaan moeten worden - bijvoorbeeld een opdracht die binnenkort af moet zijn.

Het tweede kwadrant noemen we Beslissen. De taken ervan zijn belangrijk maar minder dringend. U moet hier een lijst maken van taken die u in jouw agenda moet zetten, bijvoorbeeld een lang geplande herstart van jouw gym activiteit.

Het derde kwadrant is voor de taken die je zou kunnen delegeren omdat ze minder belangrijk zijn, maar nog steeds vrij dringend. Een voorbeeld van een gedelegeerde taak is iemand anders een deel van jouw werk geven.

Het vierde en laatste kwadrant heet Verwijderen want het is er om je te helpen dingen uit te zoeken die je helemaal niet moet doen.

2. Zet maximaal 3 items op jouw to-do lijst.

Een vaak voorkomende misvatting over het plannen en organiseren van jouw tijd is dat we fancy apps en planningssystemen op meerdere niveaus moeten gebruiken om onszelf op de hoogte te houden. Onrealistische verwachtingen hebben en niet genoeg ruimte overlaten voor rust en opladen kan contraproductief werken. Houd het simpel en heb realistische verwachtingen door altijd ruimte te laten voor onvoorziene vertragingen.

3. Beheer jouw tijd met Toggl

Om jouw tijd effectiever te beheren kun je proberen een tijdregistratietool te gebruiken. De Toggl-app is een handmatige tijdregistratieprogramma dat bijhoudt hoeveel tijd u gedurende de dag aan elke taak besteedt. Het handmatig bijhouden van jouw tijd zorgt ervoor dat je er beter over nadenkt - je begint je nauwkeuriger te realiseren hoe je je tijd dagelijks besteedt en dat laat je toe om veranderingen door te voeren.

tijdregistratie voor beter tijdbeheer

4. Gebruik To-Do Apps en Agenda's- jouw virtuele assistenten

Enkele eenvoudig te gebruiken en nuttige apps voor het beheer van jouw tijd zijn Google Agenda, Trello en ToDoist. google agenda voor tijdbeheer

 

Met Google Agenda kunt u evenementen maken en bewerken met opties voor type en tijd, locaties en verschillende kleuren. U kunt een externe agenda synchroniseren en herinneringen instellen voor verjaardagen en vakanties.

Trello werkt op een vergelijkbare manier, maar dan gericht op to-do lijsten:

5. Probeer Elon Musk's timeboxing methode

timeboxing time management techniek door elon musk 

Elon musk besteedt 80% van zijn tijd aan ontwerp en engineering in plaats van aan zaken en vergaderingen, ondanks wat de mensen denken - dit komt allemaal door zijn tijdorganisatiemethode. De time-boxing techniek is de praktijk van het instellen van een vaste hoeveelheid tijd voor elke taak en het integreren van de tijdblokken in jouw schema. Schrijf een to-do lijst en wijs toe hoeveel tijd elke taak gaat kosten. In wezen creëert time boxing een nuttige beperking die u daadwerkelijk productiever kan maken. Zoals de wet van Parkinson zegt: "Werk breidt zich uit om de toegewezen tijd te vullen".

6. Zeg "nee" voor jouw time management

Nee zeggen is een cruciale vaardigheid in tijdmanagement. Degenen onder ons die overmatig druk en geëngageerd zijn, lijken geen nee te kunnen zeggen tegen nieuwe kansen. Of het nu iets is dat mensen van ons nodig hebben, of gewoon iets heel cools dat we willen doen. We moeten nee kunnen zeggen als we prioriteit willen geven aan dingen die er echt toe doen en ze de tijd willen geven die ze verdienen.

Ten slotte is het belangrijk te weten dat we het perfecte niet de vijand van het goede moeten laten zijn. Vermijd overanalyse van alles wat je doet. Hoewel deze tips je enorm op weg kunnen helpen, is effectief tijdmanagement uiteindelijk het resultaat van de juiste houding en inzet voor jouw doelen. Welke hulpmiddelen u ook gebruikt, zorg ervoor dat u tijd overhoudt voor rust en ontspanning om u gedurende het hele leven jouw gelukkig en gemotiveerd te houden!


Hoi, ik ben Petra - een Kroatische twintiger die International Business Administration studeert aan de Universiteit van Tilburg. Ik studeer in het buitenland omdat ik geloof dat internationale ervaring het potentieel heeft om ieders leven te verrijken. Op dit moment ben ik lid van het AIESEC Local Committee in Tilburg en werk ik als online marketing manager. Het marketingteam waarmee ik samenwerk is cultureel divers en deelt dezelfde waarden, waaronder openheid, gelijkheid, medeleven en creativiteit.

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!