Medisch vrijwilligerswerk in Ghana: Heartbeat in Kumasi - AIESEC in Nederland

Medisch vrijwilligerswerk in Ghana: Heartbeat in Kumasi

In Kumasi, Ghana, had deze vrijwilliger de vrijheid om verschillende medische afdelingen te verkennen, startte hij actief een succesvolle fondsenwervingscampagne voor essentiële apparatuur en dompelde hij zich onder in de cultuur en landschappen van Ghana. Lees verder voor meer informatie over medisch vrijwilligerswerk in Ghana!

Vrijheid om medische afdelingen te verkennen

In Kumasi, Ghana, begon ik aan een bijzonder hoofdstuk in mijn leven - een reis die de manier waarop ik naar de wereld en mijn rol daarin keek voor altijd zou veranderen. Wat deze ervaring zo bijzonder maakte, was de vrijheid om het medische veld te verkennen. Van de operatiekamer tot de kinderafdeling, de laboratoria en de gespecialiseerde gebieden van KNO en radiologie, ik kreeg de keuze om mezelf onder te dompelen in verschillende medische afdelingen.

Actieve deelname en invloedrijke initiatieven

Deze ervaring bestond echter niet alleen uit observeren, maar ook uit actief deelnemen. Omdat ik de behoefte aan ondersteuning in de ziekenhuizen inzag, startte ik een inzamelingsactie en haalde 1900 euro op. We kochten essentiële medische apparatuur die een verschil maakte in het leven van patiënten. Dit initiatief opende mijn ogen voor de transformerende kracht van het creëren van onze eigen projecten.

Medisch vrijwilligerswerk in Ghana

Kijk op Medicine Project!

Culturele onderdompeling en persoonlijke groei

Maar buiten de muren van het ziekenhuis was de reis doorspekt met opmerkelijke avonturen. We waagden ons aan Cape Coast, Busua, Mole National Park en Wli, die elk een kijkje boden in de diverse landschappen en culturen van Ghana. Ondanks de uitdagingen, zoals het uitvallen van de elektriciteit en het navigeren door het unieke openbaar vervoer, waren het de niet aflatende openheid en vrolijkheid van de Ghanese mensen die de ervaring echt onvergetelijk maakten.

Medisch vrijwilligerswerk in Ghana Medisch vrijwilligerswerk in Ghana Medisch vrijwilligerswerk in Ghana

De impact en waarden van AIESEC

In mijn hart was deze ervaring niet zomaar een medische stage. Het was een diepgaande reis van culturele onderdompeling, persoonlijke groei en impact op de gemeenschap. Het sloot perfect aan bij de waarden van AIESEC, een organisatie die zich inzet voor leiderschap, cultureel begrip en sociale verantwoordelijkheid. Mijn horizon verbreedde en mijn toewijding om een positief verschil te maken in de wereld verdiepte zich.

Kortom, mijn tijd in Kumasi was een buitengewoon hoofdstuk in mijn leven, gevuld met diepgaande ervaringen en blijvende herinneringen. Als jij een jongere bent die op zoek is naar een soortgelijke reis om te ontdekken, te leren en een verschil te maken, dan moedig ik je aan om de mogelijkheden van AIESEC te overwegen voor een levensveranderend avontuur in het buitenland.

Carmen Olsthoorn

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!