Eu te amo Brazilië! - AIESEC in Nederland

Eu te amo Brazilië!

Ik wilde een impact achterlaten, niet mijn CV opwaarderen. Gelukkig liet AIESEC me beide doen in Brazilië.

"Mijn ervaring heeft me meer geleerd dan een boek me ooit zou kunnen leren, sommige dingen moet je persoonlijk zien."

Als tweedejaarsstudent bedrijfskunde wist ik dat het tijd was om mijn zomers te vullen met iets zinvollers dan alleen vakantie, maar ik weigerde om zomaar bij een groot bedrijf te werken en een van de velen te zijn. Ik ben zelf lid van AIESEC, en toen mijn collega's start-ups in Brazilië begonnen te promoten, kon ik het niet laten.Ik ben gaan werken bij een start-up genaamd Kobe - Creative Software House in Porto Alegre die vooral werken met AR&VR-technologie. De reden dat ik mijn eerste stage in een start-up verkoos boven een groter bedrijf is dat de machtsafstand een stuk kleiner is. Ook omdat het bedrijf nog niet volledig draait. Er is veel meer om op te lossen en mee te helpen, en het is heel anders dan werken in een soepel lopend bedrijf.

Bij Kobe hebben ze me voortdurend uitgedaagd en me grote verantwoordelijkheden gegeven. Zo mocht ik met consultants en adviseurs spreken om een internationaliseringsstrategie voor hen uit te werken. Bovendien mocht ik deelnemen aan een verkooponderhandeling. Hierdoor leerde ik veel over de Braziliaanse kant van zaken doen. Mijn onderzoek hielp Kobe bij het proces om te beslissen naar welke locatie ze kunnen uitbreiden.

Mijn start-up was geweldig, en ik maakte veel vrienden op het werk. Het waren ook enkele van de meest toegewijde mensen die ik ooit heb gezien, die hard werkten om hun droom waar te maken. Gewoon dat iedereen gelijk is en zich kan uitspreken (wat niet noodzakelijk geldt voor vrouwen in dit land). Ze geven me constructieve feedback als ik vraag "waarom" en ze geven echt om mijn ervaring in het bedrijf. Het was zeer indrukwekkend en bewonderenswaardig om te zien hoe de werknemers van Kobe erin slagen zich te blijven concentreren op hun hoofddoel in hun diverse team. En ik ben erg dankbaar dat ze me evenveel vrijheid gaven als hun gebruikelijke werknemers. Zonder dit vertrouwen zou ik mezelf niet zo hebben ontwikkeld!

Eu te amo Brazilië! Kan niet wachten op mijn terugkeer.

Uitwisselingsdeelnemer in Brazilië met groep stagiaires


Deze post is geschreven door Sofie Van de Ven. Sofie liep stage bij een start-up bij AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages aan met als doel leiderschap bij jongeren te ontwikkelen.

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!