5 redenen om vrijwilligerswerk te doen in Guatemala - AIESEC in Nederland

5 redenen om vrijwilligerswerk te doen in Guatemala

Mijn naam is Gwen, en dit jaar kreeg ik de kans om naar Guatemala te reizen om de vrijwilligersprojecten van AIESEC te bekijken. Ik werd verliefd op het land en zijn cultuur, en ik was verbaasd over het enthousiasme en de toewijding van de lokale AIESECers om van hun land een betere plek te maken. Dus hier zijn vijf redenen waarom ik denk dat je deze zomer vrijwilligerswerk in Guatemala zou moeten doen!

Leef als een lokale bewoner!

Guatemala is een fascinerend en prachtig land dat veel reizigers aantrekt. Maar leven en werken in het land zal je de ware essentie van Guatemala laten zien. Als je vrijwilligerswerk doet, kom je elke dag in contact met de lokale bevolking en ervaar je de echte Guatemalteekse manier van leven.

Een meetbare impact hebben als vrijwilliger

Door vrijwilligerswerk te doen bij AIESEC draag je bij aan projecten die direct bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN. Bovendien worden alle projecten van AIESEC georganiseerd door de lokale bevolking. Dat betekent dat je je inzet voor doelen die aansluiten bij de lokale realiteit. Samen met de lokale bevolking en een groep internationale vrijwilligers van over de hele wereld kun je een meetbare impact hebben op een zaak waar je gepassioneerd over bent.

Spaans leren

Heb je altijd al vloeiend Spaans willen spreken? Zes weken vrijwilligerswerk doen en in Guatemala wonen zal zeker jouw taalvaardigheden flink verbeteren. En wist je dat het Spaanse accent in Guatemala een van de schoonste en makkelijkst te begrijpen is in Latijns-Amerika? Dit betekent dat je je snel vertrouwd zult voelen om met de lokale bevolking te praten!

onze global volunteer deelnemer in guatemala met vlag en vrienden

Ontdek het land buiten de gebaande paden

De meeste projecten van AIESEC in Guatemala vinden plaats in kleinere gemeenschappen, plaatsen die gewoonlijk niet door toeristen worden bezocht. Dit betekent dat u delen van Guatemala zult ontdekken die voor de meeste reizigers verborgen blijven. Het betekent ook dat je rechtstreeks getuige kunt zijn van de impact die je hebt! Deze gemeenschappen zullen je met open armen ontvangen, en na zes weken zul je je als een van de lokale bevolking voelen.

Ontdek een werkelijk fascinerend land en cultuur

Guatemala is een prachtig land. Van vulkanen, koloniale steden, Caribische stranden, regenwouden tot oude Maya ruïnes - het land heeft veel te bieden! Maar meer dan dat, Guatemaltecas zijn erg gastvrij en zijn er trots op je hun land te laten zien. Door vrijwilligerswerk te doen in Guatemala leer je niet alleen de natuur en cultuur van het land kennen, je draagt ook bij aan een betere plek voor toekomstige generaties.

Geïnteresseerd? Meld je dan hier aan of lees hier meer over AIESEC vrijwilligers in het buitenland.

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!