AIESEC onderwijst recordaantal middelbare scholieren over SDG's

Leiderschapsorganisatie AIESEC onderwijst recordaantal studenten over SDG's

AMSTERDAM, 14 maart 2018 - In 2030 een wereld zonder armoede, ongelijkheid, onrecht en door mensen veroorzaakte klimaatverandering: dat zijn onder meer de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties (VN). Leiderschapsorganisatie AIESEC gaat in tien steden tegelijk meer dan 2000 jonge studenten voorlichten over de mondiale doelen. De studenten worden uitgedaagd om hun dagelijks leven structureel te veranderen en zo bij te dragen aan het behalen van de SDG's.

De organisatie ziet leiderschap als de fundamentele oplossing voor wereldwijde problemen. Het onderwijzen van jonge studenten is één stap om leiderschap aan te wakkeren. Actie kan pas beginnen nadat men zichzelf heeft voorgelicht over wat er in de wereld om ons heen gebeurt. Kinderen onderwijzen betekent ook de leiders van onze toekomst onderwijzen! "Het positief beïnvloeden van 2000 kinderen laat Nederland zien waartoe een kleine groep mensen in staat is" zegt Dennis Amoey, voorzitter van AIESEC in Nederland.

AIESEC en de SDG's

In vergelijking met andere landen scoort Nederland laag op duurzame ontwikkeling op het gebied van klimaat, energie en onrecht. Dat is een alom bekende reputatie sinds de eerste meting van de SDG's in 2012. Maar Nederland is volgens de tweede meting van het CBS vorige week verder gezakt op de lijst.

AIESEC ontwikkelt jonge leiders om te werken aan een betere toekomst. Het verbinden van jongeren over de hele wereld is de kracht van AIESEC. Jongeren uit alle lagen van de samenleving komen in actie voor een betere wereld. AIESEC roept op tot een nationale dialoog over duurzame ontwikkeling, met een sleutelrol voor de jeugd.

Grootste les ter wereld

Vandaag zal AIESEC door middel van de grootste les van UNICEF jonge leerlingen leren over de SDG's. Dit is een concept voor kinderen en jongeren om bewustzijn te creëren over wereldwijde kwesties en hun ideeën te verenigen in actie. Meer dan 2000 kinderen zullen nadenken over welke structurele veranderingen zij in hun dagelijks leven kunnen aanbrengen om bij te dragen tot de verwezenlijking van de doelstellingen tegen 2030. Volgens AIESEC een essentiële basis voor een duurzamer land.

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!