5 manieren om klimaatverandering tegen te gaan - AIESEC in Nederland

5 manieren om klimaatverandering tegen te gaan

De gevolgen van de klimaatverandering komen duidelijk aan het licht in de vorm van een toename van natuurverschijnselen zoals aardbevingen, overstromingen en tropische cyclonen. We kunnen niet langer ontkennen dat klimaatverandering een van de meest urgente mondiale problemen is. Mensen hebben vaak het gevoel dat je geen verschil kunt maken ten opzichte van grote bedrijven en regeringen. Elke bijdrage telt echter.Paragraaf 1.10.32 van "de Finibus Bonorum et Malorum", geschreven door Cicero in 45 voor Christus.

1. Verminder jouw carbon footprint...

Verminderen. Hergebruiken. Recycleer.

Je hebt het al eerder gehoord, maar het blijft een goed advies. De productie van producten produceert gemiddeld 4-8 pond CO2 voor elk pond geproduceerd product.

Gebruik een laptop in plaats van een desktop, haal de stekker uit de telefoonoplader jouw , koop een e-reader in plaats van te printen, je kunt zelfs proberen producten te kopen die minder verpakking hebben!

En als je echt in bent voor een uitdaging, geef jezelf dan een 21-daagse uitdaging. Daag jezelf uit om 21 dagen vegetarisch te eten. Of om 21 dagen lang elke dag minder dan 4 minuten te douchen. Dit is net genoeg tijd om iets een gewoonte te laten worden in jouw systeem!

2. Gloeilampen vernieuwen

Om de uitstoot van broeikasgassen met 9 miljard pond (ongeveer 800.000 auto's) te verminderen, zouden we ongeveer 1 gloeilamp per huishouden in de VS moeten overschakelen op gloeilampen met Energy Star-keurmerk. Het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen is een cruciaal element in de strijd tegen de opwarming van de aarde en klimaatveranderingen! Laten we het doen!

3. Minder vlees eten

De vleesindustrie veroorzaakt naar schatting 20% van de door de mens veroorzaakte broeikasgasemissies. Bovendien is ongeveer 7500 liter water nodig om 500 g rundvlees te produceren. Afstappen van een vleesrijk dieet zou de negatieve impact op het milieu dan ook aanzienlijk verminderen.

4. Efficiënt omgaan met water

Door de doucheduur op jouw met ongeveer 4 minuten per dag te verkorten, bespaart u meer dan 13000 liter water per jaar. U bespaart niet alleen water. U bespaart ook de energie die wordt gebruikt om het water te verwarmen. Bovendien kunt u de kraan dichtdraaien als u jouw tanden poetst en het toilet niet langer als vuilnisbak gebruiken, omdat u 8 liter schoon water morst om het door te spoelen.

5. Op de hoogte blijven en bewust maken

Om de mate waarin u het milieu positief kunt beïnvloeden te vergroten, zou u jouw kennis kunnen delen met vrienden, collega's en familie. Hoe meer mensen hun gewoonten enigszins veranderen, hoe groter het effect zal zijn. Wil je meer weten over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen? Bekijk dan zeker de VN-pagina over SDG 13!

Wat gaat u doen om de klimaatverandering te helpen bestrijden?

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!