Hoe het lidmaatschap van AIESEC mijn leven veranderde - AIESEC in Nederland

Hoe het lidmaatschap van AIESEC mijn leven veranderde

 Ik werd lid van AIESEC met de gedachte dat het wat vrije tijd zou opvullen, maar de ervaring met het lidmaatschap van AIESEC bleek zoveel meer te zijn.

Toen ik meer dan een jaar geleden lid werd van AIESEC, wist ik niet dat de organisatie mijn leven zo zou beïnvloeden. In het begin was het gewoon een leuke manier om wat vrije tijd op te vullen, maar uiteindelijk werd het zoveel meer. Vanaf het begin werd ik door mijn ervaring begeleid en kreeg ik de hulpmiddelen die ik nodig had om mijn functionele taken uit te voeren. De instructies die ik kreeg varieerden van praktische vaardigheden zoals het verkopen van onze projecten, tot meer persoonlijke vaardigheden zoals het afstemmen op de behoeften van mensen.

Tijdens de tweewekelijkse een-op-een gesprekken worden de doelen die ik voor mezelf heb gesteld samen met mijn vicepresident bekeken en besproken aan de hand van wat ik wel of niet heb bereikt. Hierdoor word ik voortdurend uitgedaagd om uit mijn comfortzone te stappen en te groeien als persoon. Ik zie nu al de impact die AIESEC op mijn leven heeft gehad en zal potentiële toekomstige werkgevers vertellen over mijn tijd bij AIESEC.

Word lid van AIESEC!

lidmaatschap aiesec

Naast deze vaardigheden is er nog een factor die AIESEC levensveranderend maakt: de mensen. Ik had niet verwacht dat ik zoveel gepassioneerde jonge mensen zou ontmoeten en hun inspirerende verhalen zou leren kennen. Ze zijn allemaal zo vriendelijk en staan open om met iedereen te praten. Zelfs als je niemand kent, raak je al snel in gesprek met nieuwe gezichten! Van kleine gesprekken tot diepgaande gesprekken, we kunnen alles bespreken en ons kwetsbaar opstellen tegenover elkaar. 

Mijn Local Committee, Leiden, voelt als mijn tweede familie. Zodra ik het kantoor binnenkom, word ik begroet door lieve gezichten en warme knuffels. Ze staan altijd aan mijn kant, moedigen me aan om de beste versie van mezelf te zijn, maar duwen me ook om uit mijn comfortzone te stappen. De mensen in AIESEC maken AIESEC tot iets speciaals en zonder hen zou AIESEC er heel anders uitzien.

Iris

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Persbericht | Een platform voor jongeren

Persbericht | Een platform voor jongeren

Dit jaar organiseert AIESEC in Nederland haar tweede Youth Speak Forum op 29 april in de Lighthouse in Den Haag. Meer weten over het evenement? Lees hier over Benjamins ervaring met het Youth Speak Forum van vorig jaar! Wat is Youth...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!