5 redenen om een internationale stagiair aan te nemen - AIESEC in Nederland

5 redenen om een internationale stagiair aan te nemen

Met een gigantische talentenpool die grenzen over de hele wereld overschrijdt, is AIESEC een van de toonaangevende non-profits die verschillende andere organisaties, bedrijven en werkplekken helpt bij het aannemen van een internationale stagiair. Op het eerste gezicht lijkt het misschien alsof een geoptimaliseerde lokale werving voldoende is - maar er zijn meer dan een paar overtuigende redenen waarom u een internationale student zou moeten aannemen op jouw werkplek.

1. Diversiteit en internationaliteit

De wetenschap van het personeel vereist een multiculturele werkomgeving. Een dergelijke omgeving stelt werknemers in staat internationale markttrends en nieuwe culturen te begrijpen. Multiculturalisme brengt diversiteit - van geslacht, ras, gender, nationaliteit - maar vooral van geest.

Uwe Doerken, voormalig CEO van DHL Worldwide Express: "Ik ben ervan overtuigd dat AIESEC onze meest directe link is naar de bedrijfsleiders van morgen. Deze opleidingsmogelijkheden worden een springplank voor slimme, 'can-do' mensen om bij DHL te komen werken en te leren, vooruit te komen en op een dag leiding te geven." 124 landen en gebieden dragen bij aan onze enorme talentenpool. AIESEC is de gemakkelijkste manier om toegang te krijgen tot zo'n grote, bekwame en gewaardeerde groep.

2. Innovatie

Een internationale stagiair heeft de neiging out of the box te denken. Ze zijn altijd bereid om nieuwe uitdagingen aan te gaan, omdat ze al uit hun comfortzone zijn. Behalve dat ze hun creativiteit vergroten, verruimen ze ook hun perspectieven en die van hun collega's. Dit kan leiden tot nieuwe ideeën en een levendige werksfeer. Dit kan leiden tot nieuwe ideeën en een levendige werksfeer.

3. Groei

Met een divers personeelsbestand kunnen verschillende ideeën en benaderingen tegenover elkaar komen te staan. Daarom, met meer ideeën in de kamer, ondergaan werknemers co-ontwikkeling. Dit komt omdat culturen een blijvende invloed hebben op hoe mensen in het algemeen denken en tot beslissingen komen. Een open geest om te aanvaarden hoe anderen denken, speelt een grote rol bij het effenen van de weg voor groei in de organisatie.

4. Flexibiliteit

Het voordeel van het inhuren van internationale stagiairs is de flexibiliteit om de duur van het werk te verlengen, afhankelijk van de gecombineerde belangen van het bedrijf en de stagiair. Over de geschiktheid kan gemakkelijk worden onderhandeld en er kunnen dus probleemloos regelingen worden getroffen. Met behulp van organisaties als AIESEC kunt u een pool van global talent bereiken die beschikbaar zijn buiten de afstudeercyclus van jouw binnenlandse universiteiten.

Alicija Taraskevic, filiaalmanager van LTC Forwarding Company in Litouwen, zegt: "We hebben op donderdag een contract getekend, de stagiair uit België was maandag op kantoor. Dat was heel snel."

5. Toegang tot Gen Y

Een cultureel gevarieerde en jonge werkgemeenschap zorgt voor goede energie op het werk en nieuwsgierigheid. Deze nieuwsgierigheid kan leiden tot een veelbelovend streven naar leren en het leren door nieuwe ervaringen stimuleren. Dit maakt hen tot geweldige bronnen van frisse ideeën!

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. Als u met ons wilt samenwerken als partner - lees hier meer.

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!