Mijn Ghana-ervaring - AIESEC in Nederland

Mijn ervaring in Ghana

Nadat ik mijn tweede jaar geneeskunde in Nederland had afgerond, had ik het gevoel dat ik ergens anders in de wereld meer wilde ervaren. Ik ben erg geïnteresseerd in tropische geneeskunde en Ghana was een van de landen die een medisch project in een tropische omgeving aanbood.

Een speciaal moment

Ik vond de afdeling Verloskunde en Gynaecologie altijd leuk en na een week waarnemen op de kraamafdeling mocht ik mijn eerste echo maken. Het zien van het hartje en het horen van de hartslag was heel bijzonder. Ik mocht veel dingen doen zolang ik het vroeg. Je moet initiatief tonen, maar dit gaf me de kans om dingen te doen die ik nog nooit eerder had gedaan.

Medicijnvrijwilliger in Ghana die in een ziekenhuis werkt met kinderen en hun moeders.

Een verandering aanbrengen

Naast het ziekenhuis bezocht ik met een vriendin uit Ghana ook een weeshuis voor lichamelijk gehandicapten. Ze had twee waslijnen meegenomen om hun natte kleren aan op te hangen. Het was geweldig om te zien dat ze die na een half uur al begonnen te gebruiken. Ik weet dat het geen groot ding is, maar voor hen is het een goede verandering dat hun kleren in de lucht drogen in plaats van op de vieze vloer.

Inspiratie voor de toekomst

Dit avontuur inspireerde me om nog meer en nog verder te reizen. Voor dit avontuur hield ik van het idee om mijn werk te doen terwijl ik de wereld rondreisde. Nu weet ik zeker dat dit is wat ik zou willen doen.

Vrijwilliger samen met een groep kinderen uit Ghana voor Ghanese huizen.

Lessen uit Ghana

Als ik naar een ander land ga reizen en iets nieuws ga beleven, heb ik de neiging me voor te stellen dat ik er al ben. Ik bedenk wat ik zou willen zien, welke gevoelens ik zal voelen en welke mensen ik zal ontmoeten. Maar in feite is het ALTIJD totaal anders gelopen dan ik had verwacht. Mijn advies aan jou is: laat jouw eigen ideeën over hoe het hele avontuur zal verlopen los. Probeer in plaats daarvan de situatie waarin je je bevindt te accepteren, maak er het beste van, ga uit jouw comfortzone en beleef het zo volledig mogelijk.

Vele malen maakten we gekke en onvoorstelbare dingen mee, die in onze thuislanden nooit mogelijk waren. Als we probeerden uit te leggen wat er zojuist gebeurd was, keken we elkaar aan en zeiden: '.... alleen in Ghana'.

Dit bericht is geschreven door AIESEC in Nederland. Wij bieden internationale vrijwilligersprojecten en professionele stages met als doel het ontwikkelen van leiderschap bij jongeren. 

Meer lezen
Netwerken 101

Netwerken 101

Netwerken kan je helpen om sterke connecties te ontwikkelen en jouw professionele en persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele ideeën om jouw netwerk uit te breiden.

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

AIESEC in Nederland Jaarverslag 22/23

Dit jaarverslag bevat informatie over onze strategie, waardecreatie en gerelateerde prestaties en impact voor het lidmaatschapsjaar 2022/2023. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via info@aiesec.nl. Jaarverslag 22.23 AIESEC in De...

Hoe voorkom je een burn out

Hoe voorkom je een burn out

Wat is burn-out? Burnout is een toestand van fysieke en emotionele uitputting. Het kan optreden wanneer je langdurige stress ervaart in jouw baan of lange tijd in een fysiek of emotioneel slopende functie hebt gewerkt. Burnout is een woord dat...

Mijn eerste regionale conferentie

Mijn eerste regionale conferentie

Afgelopen november 2022 vond de Regional Presidents Meeting plaats, een bijeenkomst van alle Europese AIESEC Local Committee Presidents. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid voor Local Presidents uit de 40 verschillende landen waar AIESEC in Europa aanwezig is om...

Interesse?

Zet de eerste stap.

Boek een gratis consultatiegesprek in een van onze steden om je mogelijkheden te verkennen!